back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Iako će u Simin Han putovati oslabljeni trener Darko Vojvodić razmišlja kako vratiti zalutale bodove

Sa po 13 osvojenih bodova u šest kola nastavka prvenstva trenutačno drugoplasirani GOŠK iz Gabele i Sloga iz Siminog Hana su najuspješnije momčadi proljeća u Prvoj federalnoj nogometnoj ligi. Voljom ždrijeba ove dvije momčadi ogledati će se u 22-om kolu na terenu zahuktale Sloge. Upravo je stadion Sloge u lošoj uspomeni gostujućim momčadima. Zbog manjih dimenzija poput Arsenalovog legendarnog Highberiya, domaćin diktira specifični stil čija su okosnica kontinuirana nabacivanja pred gostujuća vrata koja po zakonu vjerojatnosti daju rezultata. Svjestan je toga trener GOŠK-a Darko Vojvodić koji osvrćući se na prethodnu minimalnu, ali drugog mjesta vrijednu pobjedu Zvijezde, kaže:

“Dosta truda uložili su moji igrači u pobjedu protiv Zvijezde, koja je više nego zaslužena. Što se mene osobno tiče najdraže su mi upravo minimalne pobjede, ali kad ne primimo pogodak. Upravo takvu pobjedu smo izborili protiv Zvijezde, ali nas je ona dosta koštala, ostali smo bez tri, možda i četiri standardna igrača”.

Zbog tri žuta kartona Vojvodić u Siminom Hanu neće moći računati na Đajića, Odaka i Mekića, dok se od ozljede mišića na toj utakmici, još nije oporavio Petrović. Uz ti žuta zbog prigovora i sam Vojvodić je “fasovao” karton i to crveni. Međutim, trener “lavova” ne dramatizira:

“Pazite, mi na spisku imamo ne 11 nego osamnaest igrača koji kod mene imaju jednak status, pa će tako protiv Sloge uskočiti igrači koji su stjecajem okolnosti, u zadnje vrijeme manje igrali. Od njih očekujem ne samo da će u potpunosti zamijeniti odsutne igrače, nego biti i bolji. Na probleme sa sastavom ne smijemo se vaditi. Nije GOŠK bilo koja ekipa, borimo se za prvo mjesto. U Simin Han putujemo rekao bih – po zalutale bodove. Nisam prošle jeseni vodio GOŠK ali čujem da smo od Sloge izgubili u fer i korektnoj utakmici. Očekujem da će naš tretman u Siminom Hanu biti fer i sportski, pa neka pobjedi bolji”, podcrtava samouvjereni Vojvodić.

Trener GOŠK-a se nada da će Petrović ipak biti spreman za subotnju utakmicu, jer bi odsustvo četvorice prvotimaca ipak bilo previše. Jasno GOŠK kod Sloge nema što izgubiti, pa je za očekivati veliku borbu i poznatu tvrdu igru “lavova” kod ih s klupe vodi Vojvodić. Zanimljivo, Sloga je prošle jeseni s deset igrača u finišu utakmice preokrenula vodstvo GOŠK-a od 2:1 u pobjedu 2:3, naravno da bi gabeljani sada željeli uzvratiti istom mjerom. Utakmica protiv Sloge, jedan je od dva teška ispita sloge u nizu, jer će u 23-em kolu u goste trenutačno vodećem Travniku.

D. Musa

Najave i promocije

Related news