back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Prema drugom presjeku rezultata općina Čapljina je na prvom mjestu za nagradu “BiH Green Awards 2017”

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) i Veleposlanstvo SAD u BiH, po prvi put u BiH organiziraju dodjelu priznanja/nagrada „BIH GREEN AWARDS“ 2017. Namjera  je promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju životne sredine u  zemlji. Nagrade će biti dodijeljene u 4 kategorije:

  1. Grad / Općina;
  2. Kompanije/ Biznis
  3. Organizacije/NVO/Fondacije
  4. Pojedinici, do i preko 30 godina starosti

Nakon što su pristigle nominacije, evaluacijska komisija je predložila po pet kandidata, te je otvoreno javno glasanje. U ovaj krug ušla je i općina Čapljina za kategoriju grada odnosno općine, te je zasada prema drugom presjeku rezultata na prvom mjestu. Glasanje se obavlja putem glasačke forme koja je postavljena na web stranici CRP- a www.crp.org.ba, facebook profilu www.facebook.com/crptuzla. A glasati se može i na linku:  https://www.surveymonkey.com/r/77JSHLX.

Glasanje je otvoreno do nedjelje, 16.travnja do ponoći.

Nakon završetka glasanja i proglašenja pobjednika, Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack na javnoj ceremoniji „BiH GREEN AWARDS“ 2017. koja će ujedno biti i centralna manifestacija obilježavanja 22.04. Dana planete Zemlje u BiH, dodijelit će priznanja/nagrade pobjednicima.

Radiopostaja Čapljina

Najave i promocije

Related news