back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

U Međugorju za Uskrs bilo 10.000 hodočasnika

Sa uskrsnim razdobljem počela je i sezona u Međugorju. Neradni Uskrsni ponedjeljak mnogi hodočasnici su iskoristili za posjet tom mjestu. Rijeke njih pristizalo je u Crkvu svetog Jakova na pučku misu u 11 sati koja se služila na hrvatskom jeziku.

Već je poznati kako uskrsni blagdani u Međugorje dovode prvi veći hodočasnički val. U Velikom tjednu ih je u Međugorju boravilo oko 10.000. Kao i prethodnih godina, najviše je Talijana. U zadnje vrijeme sve više dolazi i Iraca. Od Cvjetnice počeli su njihovi sedmodnevni aranžmani koji traju do kraja listopada.

Veći broj hodočasnika iz svih zemalja svijeta očekuje se za 15-ak dana.

“Ide i naša prva najveća špica prije godišnjice – prvosvibanjski praznici. Tad očekujemo 20-ak tisuća hodočasnika. S tim danima moći ćemo procjenjivati daljnji tijek sezone”, naglasio je Željko Vasilj iz Turističke zajednice Međugorje.

Sudeći prema Uskrsu, u ovoj sezoni se u Međugorju očekuje veći broj dolazaka nego u prošloj, poručuju iz Turističke zajednice. Ističu kako tome doprinosi i nedavni dolazak posebnog papinog izaslanika Henryka Hosera.

Međugorje godišnje posjeti više od dva milijuna hodočasnika iz 25 zemalja. Takvi podaci govore kako je Međugorje jedna od najistaknutijih destinacija vjerskog turizma.

NASATV

Najave i promocije

Related news