back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Akademija Čapljina obilježava četiri godine osnivanja

Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina obilježava četvrtu godinu osnivanja. Registrirana je 25. travnja 2013. godine pri županijskom ministarstvu kao nevladina organizacija, kao udruga građana koja ima za cilj obrazovati, stjecati znanje i družiti se kroz razne aktivnosti.

Fra Mile Vlašić, voditelj Akademije Čapljina je povodom obilježavanja četvrte godine osnivanja kazao: “Mi smo već 2007.  godine započeli s nekim aktivnostima u prostorijama današnje Akademije, zgradi stare pošte. Prva osoba koja je ušla s aktivnostima u akademiju bila je Mišela Boras, likovna umjetnica. Pripremila je i uredila atelje u podrumskim prostorijama, a zajedno sa svojim suradnicima kasnije je počela voditi tečaj likovne umjetnosti. Kasnije je Dragan Kvesić u akademiju uveo glazbene aktivnosti. Mi smo željeli pružiti gradu nešto novo, djeci i mladima,  a kako je vrijeme odmicalo došle su i osobe zrelije životne dobi, tako da je na kraju Akademija namijenjena osobama od 6- 70 godina.”

Glavna područja u kojima se mogu steći znanja su strani jezici, glazba, ples, likovne radionice i informatičke aktivnosti gdje postoji info klub gdje je cilj ponuditi IT certifikat. U školi stranih jezika za sada su zastupljeni: engleski, njemački, talijanski i španjolski za sve uzraste, a cilj je uvesti i nove jezike kao što je francuski. Cilj je usavršavanje svake od ovih djelatnosti i proširivanje ponude.

“U kakvim okolnostima živimo, općenito svaki mali uspjeh je uspjeh. Ako su radnici ili djelatnici nasmijani onda i ustanova cvijeta. Mi vidimo da svi djelatnici na Akademiji to čine s radošću i ljubavlju, a usto i svaki dan imamo nova zanimanja i interese i to nam daje poticaj i krila u našem radu”, istaknuo je fra Mile Vlašić.

Uz razne projekte koje Akademija Čapljina planira provesti kroz svoj rad fra Mile je posebno istaknuo i najavio  jedan mega projekat, Međunarodni seminar klasične glazbe gdje će dovesti četiri svjetska profesora iz četiri instrumenta, a uz to će i  Akademija darovati besplatnu školu rada s vrhunskim profesorima za osam polaznika, studenata uz besplatan smještaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

radio-capljina.com

Najave i promocije

Related news