back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

10.000 kreveta spremno za turiste, sezonu mogu pokvariti gužve na granicama

Neum, bosanskohercegovački izlaz na Jadransko more, ove godine očekuje da bi mogao zabilježiti rekordne posjete gostiju i turista, a za sada jedina prepreka na tom putu su gužve na graničnim prijelazima.

U ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona-županije Pero Pavlović Feni je kazao da Neum spremno dočekuje još jednu turističku sezonu s 10.000 registriranih kreveta. ”Spremni smo prihvatiti brojne goste iz BiH i turiste iz zemalja Europe i svijeta”, poručio je Pavlović.

U vezi s gužvama na graničnim prijalazima kazao je da Općina Neum čini maksimalne napore da umanji taj problem da bi štetnost po turističku sezonu bila smanjena.

”Povezanost Neuma s drugim dijelovima BiH preko ceste prema Stocu i Čapljini je također pitanje koje izravno utječe na broj turista u sezoni. Unatoč svim obećanjima da će se raditi i okončati brza cesta Stolac-Neum, i druge ceste koje će povezati Neum s BiH, značajnih pomaka još nema”, naveo je. Neum će, po njegovim riječima, atraktivna turistička destinacija, u pravom smislu, postati onda kada s drugim bh. gradovima bude povezan modernim, brzim cestama. Dok taj problem ne bude riješen, dodaje, lokalna zajednica i Turistička zajednica HNŽ rade onoliko koliko mogu da privuku goste i turiste, da im omoguće ugodan boravak i raznovrstan sadržaj.

Predstavnici Turističke zajednice HNŽ-a, ističe Pavlović, česti su učesnici skupova o turizmu širom Europe, gdje govore o Neumu i potencijalima koje on ima. Naglasio je da su brojni stručnjaci govorili o ljepotama Neuma i preporučili ga kao nezaobilaznu destinaciju.

Večernji.na

Najave i promocije

Related news