back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Prvenstvo ŠS Herceg-Bosne u Neumu: Četvoro Čapljinaca izborilo nastup na državnom prvenstvu

Za šahiste produženi praznični vikend bio je radni. Naime, u hotelu “Zenit” u Neumu, održano je 16. kadetsko i 19. juniorsko pojedinačno prvenstvo, te 22. Kup za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne. Vidnog učešća u tim natjecanjima imali su i članovi Šahovskog kluba Čapljina. Čapljinci su se posebice iskazali u mlađim kategorijama, jer je četvoro mladih članova ovoga kluba, plasmanima izborilo nastup na državnom prvenstvu koje će se od 20. do 23. svibnja održati u Zenici.

Najuspješnija u redovima ŠK Čapljina bila je Sanja Bilić koja je u konkurenciji kadetkinja, do 16 godina, osvojila prvo mjesto. Zvonimir Karlović bio je drugi u konkurenciji juniora, a dva treća mjesta osvojili su Emina Novaković u kategoriji kadetkinje do 14 godina, te Mihael Vukelja u kategoriji kadeti do 10 godina. Vladislav Prskalo predsjednik ŠK Čapljina ističe da su prezadovoljni nastupom svojih mlađih članova, kojima će nastojati osigurati uvjete za nastup na državnom prvenstvu.

Nešto manje uspjeha Čapljinci su imali u kup natjecanju, u kojem je podmlađena ekipa bila šesta u konkurenciji deset sastava. Ekipu su sačinjavali MK Ekrem Koso, MK Vladislav Prskalo, junior Zvonimir Karlović i kadetkinja Sanja Bilić. Najuspješniji pojedinac bio je MK Vladislav Prskalo sa 3,5 poene iz 5 odigranih partija, MK Ekrem Koso, 3 poena, Sanja Bilić, zapaženih 2,5 poene, a Zvonimir Karlović 2 poena.

D. Musa

Najave i promocije

Related news