back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Uskoro novi natječaj za dionicu autoceste Počitelj – Zvirovići

Uprava Autocesta Federacije BiH donijela je u srijedu odluku i o tome službeno obavijestila Europsku investicijsku banku (EIB) o raspisivanju novog natječaja za gradnju dionice Koridora Vc Počitelj – Zvirovići, čvor Počitelj – Most Počitelj vrijedne 200 milijuna KM, potvrdio je za Dnevni avaz Adnan Terzić, generalni direktor ove tvrtke.

”Već smo zatražili suglasnost EIB-a i sada čekamo njihovu odluku jer oni financiraju cijeli projekt. Mi smo donijeli odluku o raspisivanju novog natječaja i to će se dogoditi brzo”, rekao je Terzić.

Avaz navodi kako će raspisivanje ovog natječaja, koji je poslan EIB-u na objavu, biti objavljeno najkasnije za deset dana, i to po ubrzanoj proceduri, a Autoceste FBiH zatražile su i tehničku pomoć od ove banke kako bi cijeli posao što prije bio priveden kraju.

Ranije je natječaj za ovu dionicu poništen odlukom EIB-a i Autocesta FBiH zbog problema s dodjeljivanjem poslova izvođačima radova.

Radi se o dionici autoceste ukupne dužine 11,2 kilometara. Gradnjom ove dionice na Koridoru Vc bila je planirana i gradnja kolosalnog mosta Počitelj dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara. Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc čijom je gradnjom predviđeno spajanje dviju obala Neretve, navodi Avaz.

Radi se o jednom od najkompleksnijih mostova na Koridoru čija je rasponska konstrukcija među stubovima 147 metara. Planirano je da most prelazi preko magistralne ceste M-17 te lokalnih cesta i željezničke pruge.

Naša TV

Najave i promocije

Related news