back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Goran Milić: Gdje se danas najbolje živi u BiH?

U emisiji HRT-a “Nedjeljom u 2” voditelja Aleksandra Stankovića na fotelji za goste sjedio je vjerojatno najpoznatiji živući novinar sa prostora bivše Jugoslavije – Goran Milić.

U sat vremena zanimljivog razgovora kojeg možete pogledati na ovom linku, Milić je imao priliku objasniti svoju ulogu u Yutelu, svoj odnos prema Bosni i Hercegovini te podijeliti mišljenje o HDZ-u BiH, piše Klix.ba.

On je rekao kako ne negira da je volio Jugoslaviju, ali da ništa nije prejudicirao u vremenu kada je radio na Yutelu, televiziji čiji su urednici i novinari pokušali sačuvati tada narušeni dignitet posla priopćavajući događaje iz svih krajeva zemlje koja se približavala svojoj smrti.

“Ne bih ponovo uređivao Yutel kad vidim šta se dogodilo. Kada mi neko kaže da je u rujnu 1990. godine znao da će biti krvavi rat i da ću ja biti u Sarajevu koje će biti bombardirano i koji će biti pod opsadom… Nemojte mi samo reći da su Nadrealisti znali jer to je smiješno“, objasnio je Milić.

Sadašnji uposlenik Al Jazeere Balkans kaže da na Yutel nije otišao iz uvjerenja da Jugoslavija može opstati.

“U Yutelu su bila tri Jugoslovena, ostali su bili Hrvati, Srbi, Bošnjaci…Za mene je bilo važno da se ne ratuje”, kazao je Milić.

O Bosni i Hercegovini uvijek je imao posebno mišljenje i emocije.

“Bosna je moja ljubav, ona može stvarno bolje. Može joj se pomoći, a može je se i ostaviti na miru. Mnogi me pitaju i za Hrvate, mnogi napadaju HDZ i Čovića, a ja ću reći jednu stvar… Gdje se najgore živjelo prije rata u BiH? U krajevima gdje danas vlada HDZ. Gdje se danas najbolje živi? U krajevima gdje vlada HDZ. Naravno, ako je materijalno jedino mjerilo, ali to nije samo to”, zaključio je Goran Milić.

klix.ba

Najave i promocije

Related news