back to top
39 C
Čapljina
Petak, 19 srpnja, 2024

U akciji krv je darovalo 35 dragovoljaca

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa u općini Čapljina održana je akcija darivanja krvi u kojoj je pristupio 61 darivatelj, a prikupljeno je 35 doza krvi.

Crveni križ općine Čapljina, u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, proveo je akciju dragovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi u Čapljini.

Osmog svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa.

Tjedan Crvenog križa obilježava se pod motom ”Pronađi aktivnosti za sebe i pridruži nam se! Mi smo tu za tebe!”

Doktorica Andrijana Buntić – Galić, iz centra za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar istaknula je: ”Potrebe za krvlju svakim danom su sve veće, tako da akcije dragovoljnih darivanja krvi, kao ova u Čapljini, je nešto što je nama potrebno. U Čapljini je odaziv na ovu akciju uvijek super, Čapljinci su poznati kao ljudi dobrog srca i dobre volje, a to je u suštini ono što nama i treba”.

Sredina mjeseca svibnja rezervirana je za Crveni križ, pa su tako u četiri škole u općini Čapljina distribuirane i doplatne markice koje su tiskane povodom Svjetskog dana i Tjedna Crvenog križa.

Prigodne pakete, koji su donirani od Crvenog križa Hercegovačko – neretvanske županije za socijalno najugroženije obitelji u našoj općini, podijeliti će volonteri Crvenog križa Čapljina.

Osim navedenih akcija, koje će Crveni križ Čapljina provoditi ovog tjedna, u nedjelju 14. svibnja organizira se besplatno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi.

U nedjelju, 14. svibnja organizira se besplatno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi.

”Akcija besplatnog mjerenja tlaka i razine šećera u krvi održat će se na dvije lokacije u Čapljini. Ispred robne kuće Čapljinka i na platou ispred Pčelice Maje. Bit će tu naši volonteri medicinske struke koji će biti na usluzi našim sugrađanima”, kazala je Anita Jović, predsjednica Crvenog križa općine Čapljina.

Tekućinu koja život znači darovali su: Zvonimir Karlović, Ivan Dodig, Nikola Akmadža, Marin Puljić, Dolores Kordić, Slađana Jelčić, Stella Brkić, Ivan Primorac, Davor Brajković, Armando Jarak, Gloria Čepo, Matej Matić, Ivana Šutalo, Anđela Jovanović, Zdravko Pažin, Lucija Knežević, Katarina kozina, Anita Stojčić, Antonio Krmek, Petra Brajković, Marija Pavlović, Jure Lopin, Monika Karlović, Katarina Jerković, Nikolina Raič, Magda Šimunović, Zvonimir Miličević, Ivana Kozarić, Luka Burić, Ante Bender, Ana Falak, Marija Vladić, Nikica Raguž i Zoran Pehar.

radio-capljina.com

Najave i promocije

Related news