back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Županija Posavska darovala jednu sobu studentskom domu Dompesu Mostaru

Županija Posavska sudjelovala je u izgradnji studentskog doma Dompes u Mostaru uplatom jedne sobe. Soba će nositi naziv te županije i u njoj će biti prizori iz Posavine kao mali etno – muzej.

Iz ureda za odnose s javnošću Vlade Županije Posavske priopćili su da su pomogli ovaj projekt jer ima humanitarni karakter.

„Projekt je hvale vrijedan jer pomaže mlade i njihovo školovanje, a jedino su mladi i ulaganje u znanje budućnost ove države“, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Vlade Županije Posavske.

Kuća kruha i duha (Domuspanis et spiritus), odnosno Dompes,je projekt u sklopu kojega će biti Studentski dom sv. Marije Terezije, Pučka kuhinja fra DidakaBuntića te Centar za dijalog sv. Franje. Izgradnju, koja se financira isključivo dobrotvornim prilozima, započeo je mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u siječnju 2015. godine, a završetak je planiran za 5. rujna 2017. na blagdan sv. Terezije. Idejni začetnik i voditelj projekta je sveučilišni profesor fra Iko Skoko.

Županija Posavska je druga od ukupno deset županija u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nalazi se na sjeveru Bosne i Hercegovine uz rijeku Savu. Županijsko središte je grad Orašje.

A.Prskalo

Najave i promocije

Related news