back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Hercegovački derbi na stadionu Bjelave

U subotu, 13. svibnja na stadionu Bjelave u Čapljini snage će odmjeriti ekipe HNK “Čapljina” i FK “Velež”.

Čapljinci bi pobjedom imali dosta velike izglede za ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

Početak susreta zakazan je za 17:00 sati, a iz kluba pozivaju sve zaljubljenike u nogomet da dođu na stadion i podrže momčad Čapljine.

S 31 osvojenim bodom Čapljina je jedno mjesto ispod granice zone ostanka u Prvoj ligi FBiH, ali pet kola do kraja prvenstva ima sasvim solidan raspored i dobru priliku ipak izboriti očuvanje statusa prvoligaša.

Čapljinci naime imaju domaće utakmice s Veležom, Goraždem i Slogom, dok gostuju Novom Travniku i Bosni Sema. Objektivno je očekivati da posljednje četiri utakmice mogu pobijediti.

A 43 boda bi se moglo ispostaviti dovoljnim za ostanak.

”Kao što sam i dosad isticao: ne razmišljamo dalje od sljedeće utakmice, a to je sad ona s Veležom. Poslije toga ćemo o sljedećim protivnicima. Ali ipak valja se prisjetiti da je Bosna Sema dobila Budućnost u Banovićima (1:0). Znači svi imaju dobre, relativno izjednačene ekipe, a što ja govorim od početka. Ta ista Budućnost je zabila tri gola Veležu i pobijedila ih 3:0”, podsjeća trener Čapljine Damir Beća čija je momčad propustila više napraviti u Orašju proteklog vikenda (poraz od 2:1).

”Nismo iskoristili svoje prilike, onda primili golove… Ali jeste bilo teško bez nekoliko igrača, Isić i Popović su imali kartone, Rako, Doći i Miketek ozlijeđeni. Nemam što zamjeriti momcima na zalaganju i borbenosti, ali ipak kad se vratiš kući bez bodova to je problem. Od domaćina je bilo sve korektno, ali mi nismo iskoristili svoje prilike”, kaže Beća.

Najtežu utakmicu u preostalih pet kola Čapljina definitivno ima upravo sljedećeg vikenda protiv zahuktalog Veleža koji je skupio 23 boda na proljeće, odnosno najviše od svih.
”Veliki respekt Veležu, ali mi imamo svoju računicu ako želimo ostati u ovoj ligi”, poručuje Beća.

I iz tabora Rođenih međutim najavljuju pobjedu.

”To je njihovo pravo, mi poštujemo protivnika, ali naša računica je također pobjeda protiv Veleža. Ekipa su za respekt, ali se ne bojimo, kompletni smo i želimo pozitivan rezultat. Očekujemo pun stadion Bjelave, dobru atmosferu i utakmicu”, zaključio je Damir Beća.

NSFBiH upozorio klubove na odgovornost za sigurnost

Komisija za natjecanje NS-a FBiH je razmatrala sigurnosni aspekt svih aktera utakmica, ali i gledatelja na stadionima Prve lige FBiH. Utvrđeno je da je na stadionima česta pojava upotreba pirotehničkih sredstava što ozbiljno može ugroziti sigurnost sudionika na terenu i gledatelja na tribinama.

Zbog toga je Komisija za natjecanje donijela zaključak da NS FBiH službeno upozori klubove na obveze koje proizilaze iz Propozicija natjecanja Prve lige FBiH, ali i ostalih pravilnika i akata koji se tiču sigurnosti.

Klub domaćin, organizator javnog skupa, nadležan je za red i sigurnost prije, tijekom i nakon utakmice i bit će pozvan na odgovornost zbog bilo kojeg incidenta.

Najave i promocije

Related news