back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

“Dana Parka prirode Hutovo blato” radnom akcijom obilježit će se u subotu

Javno poduzeće Park prirode „Hutovo blato“ u suradnji sa partnerima: udrugom „Anguilla“ i WWF Adriom – udruga Dinarica, Vas pozivaju na obilježavanje Dana Parka prirode i 22-ge obljetnice postojanja ovog zaštićenog područja, u subotu 20. 05. 2017. godine, od 10:00 do 15:00 sati, u Parku prirode „Hutovo blato“ na Karaotoku.

Dan Parka prirode će se obilježiti radnom akcijom čišćenja i uređivanja okoliša. Dolazak sudionika je planiran za 10:00 sati a gostiju u 13:00 kada će biti upriličen piknik – ručak i osvježenje za sve sudionike i goste.

Javno poduzeće Park prirode „Hutovo blato“ i partneri, ovom prigodom i radnom akcijom, žele naglasiti značaj međunarodno važne močvare „Hutovo blato“ i javnosti ukazati na mnoge prijetnje i probleme s kojima se suočava, osobito narušen vodni režim, proces zarastanja i financiranja djelatnosti, te tako potaknuli donositelje odluke o usvajanju održivih rješenja.

U akciji će sudjelovati djelatnici J. P. Park prirode „Hutovo blato“, Vatrogasna postrojba Čapljina, Srednja škola Čapljina, Ekološka udruga „Močvara“, volonteri iz studentskog udruženja AIESEC, te svi zainteresirani ljubitelji prirode i Hutovog blata.

Na Dan Hutovog blata će se također pokrenuti nabavljeni radni strojevi: traktor sa malčerom i amfibija kako bismo na simboličan način započeli proces revitalizacije.

Tijekom cijelog mjeseca radit će se facebook kampanja gdje će se kroz zanimljive slike i tekstove približiti značenje Parka prirode Hutovog blata široj javnosti. Svi ljubitelji prirode, volonteri i sudionici će biti pozvani na vožnju brodicama s novim bešumnim ekološkim motorima.

Za više informacija i potvrdu dolaska molimo Vas da kontaktirate Andreu Perić koja je zadužena za komunikacije u Parku prirode „Hutovo blato“ na e-mail andrea@hutovo-blato.ba ili telefon +387 63 984 283.

Đaka city

Najave i promocije

Related news