back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Obad: Za ostanak trebamo 9 bodova u sljedeća 3 kola

Znam napamet kompletan raspored svih ekipa do kraja i mislim da će nam biti dovoljno 9 bodova da matematički osiguramo ostanak, rekao je direktor Čapljine Damir Obad
Pripreme, ulazak u sezonu i tijek prvenstva su ukazivali da bi nogometaši Čapljine mogli imati velikih problema u ovosezonskoj Prvoj ligi FBiH, tako se i dogodilo u dosta rezultatski stresnoj natjecateljskoj godini, ali su četiri kola do kraja ipak došli na relativno povoljnu poziciju u utrci za ostanak.

Na pozitivnu atmosferu i stav pred završnicu posebno je puno djelovao trijumf protiv Veleža (1:0) u prošlom kolu. Protivnik nije imao praktički nijedan opasan napad za 90 minuta igre.

Možda smo malo veći otpor očekivali, imali smo određeni respekt prema Veležu jer su imali pozitivan rezultatski niz, ozbiljno smo ih shvatili. A onda je utakmica pokazala da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija, komentirao je direktor Čapljine Damir Obad koji se osvrnuo i na proteste protivnika na suđenje:

Pričao sam s dosta Veležovaca koji također govore kako se igrači nemaju na što žaliti jer su rezultatski na kraju dobro prošli. Sreća pa je utakmica bila prenošena i na TV-u tako da je svako mogao vidjeti što se događalo. Mislim da na našu pobjedu ne može biti zamjerki.

U Čapljini sad lakše dišu…

Nastojali smo da uđemo u mirnu završnicu. Svaku utakmicu do kraja ćemo ulaziti maksimalno ozbiljno kako bi prije posljednjeg kola riješili ostanak, kaže Obad.

Po tome je računica Čapljinaca jasna…

Znam napamet kompletan raspored svih ekipa do kraja i mislim da će nam biti dovoljno 9 bodova da matematički osiguramo ostanak.

Slijedi gostovanje Novom Travniku pa dva domaća meča.

Idemo jednu po jednu utakmicu i Novi Travnik ćemo shvatiti ozbiljno. Utakmica se igra u subotu na njihov zahtjev. To nam i odgovara jer u srijedu igramo s Goraždem i imat ćemo dan više za odmor. Sve ide željenim tijekom, kompletni smo i dobro se spremamo. Važno je da smo ušli u formu, mislim da smo u prijateljskoj utakmici sa Zrinjskim vidjeli da možemo, otad smo u usponu i vjerujem da zato neće biti problema do kraja, zaključio je Damir Obad.

Povoljan raspored do kraja Čapljina je trenutačno u zoni ispadanja, ali ipak u vrlo povoljnom položaju. Sama činjenica da Prva liga FBiH ove sezone nosi ispadanje pet klubova je ukazivala da će bar dvije trećine klubova biti na mukama u borbi za ostanak, ali su Čapljinci 4 kola do kraja u poziciji s 3 pobjede riješiti pitanje svog statusa. To ne bi trebao biti problem jer su domaćini Goraždu i Slogi, a gosti već otpisanim Novom Travniku i Bosni Sema.

Dnevni-List

Najave i promocije

Related news