3.1 C
Čapljina
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Mjuzikl Godspell oduševio Čapljince

U hotelu Mogorjelo održan je mjuzikl Godspell, redatelja Richarda Monteza. Riječ je mjuziklu koji se temelji na Evanđelju po Mateju, a zastupljeni su svi različiti glazbeni stilovi. Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina pokretač je ovog projekta.

Ovo je prvi put da se mjuzikl prikazuje na hrvatskom jeziku i prvi put u Bosni i Hercegovini. Nakon mjuzikla “Josip i kričave boje njegovih snova” i “Dvoje u Galileji, Čapljinci su imali priliku vidjeti potpuno novi, drugačiji rock mjuzikl u kojem su sudjelovali mladi iz Čapljine i njihovi prijatelji.

 

Poznati svjetski redatelj i utemeljitelj Međunarodnog teatra Cornestone-Arts (SAD), Richard Montez organizirao je do sada mjuzikle i predstave u 82 države diljem svijeta.

Glavnu ulogu Isusa glumio je mladi Čapljinac Vedran Šimunović, koji je kao i njegove kolege koji su glumili izazvali oduševljenje publike.  U mjuziklu su još glumili Tomislav Brkić, Morena Hrstić, Marko Kevo, Krešimir Sušac, Katarina Dzajkić, Ivan Medvjedović, Gabriela Rezić, Tea Kraljić, Leonarda Vasilj i Luka Džalto.

Glumci su nakon mjuzikla izjavili da im je bilo iznimno zadovoljstvo raditi na ovom mjuziklu iako je bilo teško i trebalo je puno odricanja kao i u svakom poslu.

Richard Montez, poznati redatelj je nakon mjuzikla kazao: “Bitna je poruka, način na koji je ta poruka izrečena. Ovo je bio drugačiji način pogleda na biblijske priče. Kao da je Isus bio na zemlji danas”.

Richard je još istaknuo da je najveći izazov bilo napraviti koreografiju s ljudima koji dosada nisu plesali ali da su iznimno talentirani.  Posebno je naglasio da mu je Čapljina najdraži grad u Bosni i Hercegovini, ali kroz smijeh je kazao da nije došao zbog predstave nego zbog hrane koja mu se posebno dopala.

Mjuzikl se prikazivao u srijedu i četvrtak u terminima od 12 h za učenike,  i u 19 sati i 30 minuta za odrasle i sve one koji su željeli nazočiti nečemu novom i potpuno drugačijem. Čapljinci su bili oduševljeni a to su pokazivali kroz plijesak i ovacije tijekom cijelog mjuzikla. Više u tonskom prilogu.

radio-capljina.com

Najave i promocije

Related news