back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Dan Parka prirode Hutovo blato obilježen akcijom čišćenja

Dan Parka prirode Hutovo blato i 22. obljetnice postojanja ovog zaštićenog područja danas je obilježeno akcijom čišćenja kojoj su se pridružili pripadnici Vatrogasne postrojbe Čapljina, učenici Srednje škole Čapljina, učenici Osnovne škole ”Lipanjske zore” podružnica Bobanovo naselje, gosti iz ekološke udruge ”Močvara”, volonteri iz studentske organizacije AIESEC te volonterke i volonteri iz Čapljine koji su uvijek rado odazovu na ovakve akcije.

Javno poduzeće Park prirode „Hutovo blato“ i partneri, ovom prigodom i radnom akcijom, žele naglasiti značaj međunarodno važne močvare „Hutovo blato“ i javnosti ukazati na mnoge prijetnje i probleme s kojima se suočava, osobito narušen vodni režim, proces zarastanja i financiranja djelatnosti, te tako potaknuli donositelje odluke o usvajanju održivih rješenja.
Na Dan Hutovog blata također su pokrenuti nabavljeni radni strojevi: traktor sa malčerom i amfibija kako bismo na simboličan način započeli proces revitalizacije.

Tijekom cijelog mjeseca radit će se facebook kampanja gdje će se kroz zanimljive slike i tekstove približiti značenje Parka prirode Hutovog blata široj javnosti. Svi ljubitelji prirode, volonteri i sudionici će biti pozvani na vožnju brodicama s novim bešumnim ekološkim motorima.

Đaka city

Najave i promocije

Related news