9 C
Čapljina
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Mlade Čapljinke uz pobjednički pokal održale i nogometno predavanje

Uspješan mimo svih očekivanja bio je nastup mladih nogometašica Čapljine na pionirskom prvenstvu Federacije BiH, koje je održano pod nazivom „Fair-play dani ženskog nogometa NS Federacije BiH“. Igračice Čapljine su do prvog mjesta došla na impresivan način o čemu svjedoči i razlika pogodaka 24:0! Prvi dio natjecanja odvijao se po skupinama. Čapljina je bila u A skupini, a redom je pobjedila Čelik 7:0 u prvom, zatim Gradinu iz Srebrenika 11:0, te u trećem kolu Mladost iz Nević Polja 3:0.

Kao pobjednice A skupine Čapljinke su igrale protiv pobjednika B skupine tuzlanske Slobode. Ekipa trenera Ante Markote ponovo je bila dominantna protiv Tuzlanki slavila je pobjedu od 2:0 i tako osvojila pobjednički pokal, bez primljenog pogotka! Treće mjesto pripalo je Iskri iz Bugojna koja je nadigrala Mladost iz Nević Polja, 4:0. prema tome, konačni poredak je sljedeći, 1. Čapljina, 2. Sloboda (Tuzla), 3. Iskra (Bugojno), 4. Mladost (Nević Polje).

Uz ekipno Čapljinke su dobile i dva pojedinačna priznanja. Prvi strijelac turnira s devet pogodaka, bila je Maja Jelčić, a njena suigračica Kristina Valjan proglašena je za najbolju vratarku. Za najbolju igračicu na turniru, treneri ekipa sudionica izabrali su Fadilu Mujkić iz tuzlanske Sloboda.

„Ljudi su mi se znali smijat kada sam tvrdio da su djevojke u čapljinskom kraju, za nogomet nadarenije od muškaraca.

Naš nastup i rezultat, rječito govori u prilog toj mojoj tezi“, kaže Markota, pa dodaje:

„Talenata ima, samo treba raditi“, naglašava energični trener.

Natjecanje je održano tijekom tjedna, a igralo se na terenima s umjetnom travom stadiona „Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

D. Musa

Najave i promocije

Related news