20.6 C
Čapljina
Četvrtak, 29 veljače, 2024

Darko Vojvodić, trener novog premijerligaša GOŠK-a: ‘Temelj uspjeha pripreme u Novigradu, ključne utakmice protiv dvije Bosne”

GOŠK je ponovo premijerligaš, naoko nikakvo čudo s obzirom na poslovičnu „bolest“ dijela Gabeljana prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, te činjenicu da su „lavovi“ uz dvije sezone u ‘Premieri’, čitavu deceniju u vrhu federalne lige. Međutim, imajući u vidu bodovi saldo, raspored, konkurente, prije svih Travnik koji je u međuvremenu „zaribao“, pa Bosnu, Rudar… U skupinu pretendenata ubrajani su se još i Bratstvo, Orašje, Zvijezda, a pri kraju čak i Sloga iz Simina Hana. Uz to ni pogled na tribine nije govorio u prilog GOŠK-u, što je presudilo, pitali smo Darka Vojvodića, Tuzlaka na klupi Gabeljana:

„Kad pogledam s distance od nekoliko dana, mogu reći da smo zasluženo prvi, ali nije bilo lako, četiri boda zaostatka, težak raspored, jači protivnici nego u prvom dijelu sezone. Međutim, uz zajedništvo i strpljiva rad uspjeli smo i nitko ne može reći nezasluženo.

Istaknuo bi izvanredne pripreme u Novigradu koje su bile naš temelj! Zahvaljujući njima uspjeli smo amortizirati mali fond igrača. Praktično nismo imali niti jedne ozbiljnije ozljede, zatim igrači su se korektno ponašali. Bilo je i praznog hoda, pa tako s nekolicinom juniora na turniru u Novigradu izgubimo od mađarskog prvoligaša 5:0, sutra naslovi – Vojvodić startao uvjerljivim porazom. Međutim, mi smo radili svoj posao, prije podne krvavo trenirali, a popodne igrali utakmice, mijenjali koncept igre…

Moram odati priznanje upravi koja je uspjela organizirati skupe devetodnevne pripreme, koje su bile odličan potez“, naglašava trener Vojvodić, te nastavlja:

„Krenuli smo dobro, pobijedili Novi Travnik, pa Goražde, a onda uz lošu igru, izgubili od Čapljine. Vratili smo se pobjedom protiv Bosne Seme, u važnoj utakmici. Po meni najvažnija utakmica bila je protiv Bosne u Visokom, jer kad vi izravnog konkurenta na njegovom terenu ostavite bez šuta u okvir gola, onda je sve jasno. Nismo pobijedili, ali je bilo očito da možemo do kraja“.

-Za vas su utakmice protiv dvije Bosne najvažnije, za navijače pobjeda u Kaknju?

-Bila je to naša odlična partija, ali tada smo bili u strahovitom usponu, malo tko bi nam se mogao oduprijeti. U nastavku smo promijenili i sustav igre, Čolić, Petrović i pri kraju Mišić, imali su zadaću napadati po bokovima, pa dva vezna defanzivna – Odak i Dodig, vjerojatno najspremniji igrači u ligi. Za kreaciju zaduženi su bili Bošnjak i Mekić, Ramić za realizaciju, a ostali su se u sve to dobro uklopili. Kad stanemo na loptu, teško nam je parirati. Uprava je vrhunski odradila svoje prema igračima…

-Na kraju stiže Velež, što će biti nakon slavlja?

-Naša ekipa je radna, profesionalno odgovorna, nije navikla gubiti, pa ćemo i zadnjoj obvezi u sezoni, odgovoriti na profesionalan način.

Umjesto zaključka može se reći, GOŠK je uspio, a rijetki su u to vjerovali. Kad se očekivao raspad sustava „lavovi“ su najžešće napali i postigli do sada najveći uspjeh, jer naredne sezone igrat će u eliti od samo 12 klubova. Gdje su granice, nitko se ne usuđuje prognozirati.

Tekst i foto: D. Musa

Najave i promocije

Related news