back to top
17.1 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

TRAŽI ALIBI ZA PORAZ: Kandidatkinja MOST-a vrijeđa Hercegovce i optužuje ih da će odlučiti izbore u Metkoviću

U Hrvatskoj se sutra održava drugi krug izbora za načelnike, gradonačelnike i župane. Velika bitka vodi se za Metković, gdje se za prvog čovjeka Metkovića vodi borba između Katarine Ujdur iz MOST-a i Dalibora Milana iz HDZ-a.

HDZ će u Gradskom vijeću najvjerojatnije činiti većinu s obzirom da se već spominje podrška nekih oponenata koji su prepoznali program stranke.

Također, HDZ-ova prednost je i u tome što je MOST navukao bijes svojih glasača na sebe žestokim udarom i prozivkom Hercegovaca koji, navodno, glasuju u Metkoviću. Zanimljivo je da nitko iz metkovskog MOST-a nije raspravljao o Srbima koji su snimljeni kako glasuju u Hrvatskoj, ali o navodnim Hercegovcima se toliko govorilo i pisalo da je to prešlo granicu zdravog ukusa.

Ovih dana se na mailove lokalnih portala, pa tako i na adresu našeg portala, javilo više posjetitelja koji tvrde da su ih pak MOST-ovci molili glas, iskazujući „ljubav spram svojih sugrađana iz Hercegovine“.
Također, sve je naljutila izjava Katarine Ujdur u Slobodnoj Dalmaciji gdje je, ne imenujući izravno, spomenula “brđane” koji se ne snalaze u gradu Metkoviću, te pobjedu HDZ-ovog kandidata, ukoliko do nje dođe, već je proglasila nepoštenom pobjedom i pobjedom protiv ovog grada.

Time, ne samo da kandidatkinja MOST-a traži alibi za poraz nego i vrijeđa svoje prve susjede, bez ikakvih konkretnih dokaza.

A dok ona to radi Nikola Grmoja, na lukav način traži glasove onih koje je nedavno napao, dajući podršku Zrinjskom na putu do naslova.

Mail jednog čitatelja prenosimo u cijelosti:

– Da nas ti i isti MOST-ovci, ako izgube izbore, odjednom proglašavaju dežurnim negativcima i obilježavaju kao glavne krivce za svoj poraz, nerijetko nas časteći pogrdama – i na to smo se navikli. No u političkoj utrci za 2. krug izbora za gradonačelnika Metkovića – koji se održava ove nedjelje 4. lipnja – događa se nešto dosad neviđeno, licemjerno, čak i bizarno: Most istodobno i traži naše glasove i pljuje po nama Hercegovcima!?! Mostov kandidat u 2. krugu za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Grmoja, rođeni Metkovac, tako nam se neki dan predstavljao kao veliki prijatelj. S osmijehom na licu sa svog je FB-a pozivao ljude da dođu podržati mostarski Zrinjski na presudnoj utakmici nogometnog prvenstva BiH. „Zrinjski Mostar te treba!“ – poručivao je.

Grmojin istup, međutim, nije izazvao pozitivan efekt, nego upravo suprotno – ogorčenje! „Koji licemjer!“ – komentiralo se jednodušno po čapljinskim, ljubuškim, mostarskim, neumskim i stolačkim kafićima. Nikako drugačije nisu niti mogli nazvati „bombardera“ Grmoju nego licemjerom budući da je samo koji dan prije svog „izljeva ljubavi“ optuživao Hercegovce zato što njegova kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića nije uspjela sve završiti u 1. krugu za gradonačelnicu Metkovića 21. svibnja.

– U Metkoviću smo pobijedili, uz svu mašineriju HDZ-a, Milijana Brkića i Ivana Mišetića koja je došla ugroziti Most – rekao je tada Grmoja, dodajući da je vidio da su „protivnici danas automobilom dovozili ljude na glasovanje!“.
Dakle, 21. svibnja Grmoja nas je napadao da ga ni više ni manje nego „ugrožavamo“, da bi se već iduće nedjelje 28. svibnja, u povodu nogometne utakmice pod Bijelim Brijegom, dodvoravao tim istim „agresorima“ kada mu je došlo u glavu kako bi mu hercegovački glasovi mogli zatrebati u 2. krugu izbora za župana.
Evo vam link Grmojine izjave protiv Hrcegovaca:

Grmoja optužio Brkića i HDZ da su u Metković na izbore dovozili Hercegovce

A koje je od ta dva Grmojina lica ono pravo, definitivno se pokazalo danas kada je njegova kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića Katarina Ujdur – kojoj Nikola Grmoja inače diktira ili piše sve izjave – u Slobodnoj Dalmaciji opet napala Hercegovce. Doduše, ne imenujući nas, ali nas predstavljajući kao nekakve „brđane“ koji se ne snalaze u gradu kao što je Metković.

Ovdje traje borba za svaki glas, prognozira se dovođenje birača koji Metković uopće ne poznaju. Ako on (HDZ-ov kandidat Dalibor Milan – op. ur.) pobijedi, to će biti nepoštena pobjeda i pobjeda protiv ovog grada – izjavila je Katarina Ujdur.

Kratko i jasno, Hercegovce koji imaju prijavljeno prebivalište u Metkoviću, koji su u tom gradu zaposleni, koji u njemu posluju i imaju stanove, proglasila je – neprijateljima! Onima „protiv ovog grada“.
Stvarno, koji licemjeri! Sram ih bilo, stoji u mailu poslanom na adresu portala Grude.com.

grude.com

Najave i promocije

Related news