back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Obilježena 25. obljetnica Lipanjskih zora u Čeljevu

U sklopu obilježavanja 25. obljetnica „Lipanjske zore hrvatske Hercegovine“, nakon služenja Svete mise u Ševaš njivama i Središnjeg svečanog skupa polaganja vijenaca i odavanja počasti na Spomen obilježju u Počitelju u popodnevnim satima manifestacija Lipanjske zore se nastavila u Čeljevu gdje je služena Sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i položeni vijenci na spomen obilježju nakon čega je uslijedio kulturno zabavni program ispred OŠ Lipanjske zore Čeljevo.

Mnogi su svoje živote dali za Domovinu te na samom početku uputio se pozdrav – upravo Domovini u izvedbi VIS Glorija. Na početku kulturno – zabavnog programa svim nazočnim s prigodnim riječima se obratio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidioć. ”Svako obilježavanje važnog datuma iz hrvatske povijesti, 25. obljetnica, ima veliki značaj, prije svega jer se prije 25 godina oslobodio značajan dio hrvatskog teritorija, to je bila prva uspješna akcija oslobađanja Hrvatskog vijeća obrane. Od Neretve pa sve do Stoca vratili smo se u naše kuće, na naše njive, na naša ognjišta, gdje smo stoljećima živjeli gdje i dan danas živimo. Zato moramo zahvaliti našim braniteljima koji su sudjelovali u akciji „Lipanjske zore“, jer da nije bilo njih, tko zna što bi sve bilo”, kazao je Načelnik.

Veliko mnoštvo koje se sinoć okupilo u Čeljevu u dobroj zabavi uživalo je uz grupu Konoba.

Tokom večeri podjelile su se i sportska priznanja za mali nogomet ulica koji se proteklih dana igrao u Čeljevo.

Prvo mjesto osvojila je ekipa gornja mahala, drugo mjesto pripalo je ekipi dojnja mahala. Ekipa cesta je osvojila treće mjesto a suharak četvrto.

Đaka city

Najave i promocije

Related news