back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Smiljari najavljuju sastanak u Čapljini: Najniža cijena smilja može biti 2.50 KM

Nakon što je objavljeno kako će cijene smilja pasti čak i do 1,30 KM oglasilo se Udruženje malih proizvođača smilja Hercegovine, iskazujući nezadovoljstvo s trenutnom situacijom oko otkupa smilja.

”Želimo naglasiti da smo u par dana oformili grupu, jednu od mnogih na ovom području, i samo naša grupa broji više od milijun sadnica smilja, a to još nije konačna brojka. Kako imamo saznanja da mnoge velike zemlje imaju zasađene plantaže smiljem koje su veličine naše hercegovine, pitamo se zar smo mi ti koji smo zasitili tržište”, upitali su smiljari, govoreći kako ih hercegovački škrti krš nije iznevjerio pa im je dao blagodati koje mnoge bogatije zemlje nisu u stanju, prenosi Široki brijeg.info.

”Naš krš nam daje visoko kvalitetno smilje i osiguravalo je mnogim obiteljima neku egzistenciju u ovim teškim vremenima. Sad se pitamo i pitamo nadležne trebamo li nastaviti svom kršu govoriti hvala i da skupa sa svojom djecom potražimo bolje sutra. A kako smo mi hercegovci ljudi vrijedni i složni kada je to najpotrebnije, idemo sada do kraja u našoj borbi za bolje sutra. Cijena od 2.50KM bi bila neka realna najniža cijena na koju bismo pristali, sve ostalo bi rezultiralo propasti za nas” poručili su smiljari, najavljujući sastanak 18. lipnja u Čapljini.

”18. lipnja ćemo održati sastanak u 11 sati u Čapljini kod hotela Mgorjelo u nadi da će to probuditi svijest nadležnim, a nama u konačnici pomoć. Pozivamo sve smiljare da se pridruže sastanku povodom daljnjeg dogovora sastanku kao i našoj facebook grupi – Udruženje Malih Proizvođača Smilja Hercegovina”.

Najave i promocije

Related news