10.6 C
Čapljina
Četvrtak, 22 veljače, 2024

U Višićima svečano obilježena manifestacija ”Lipanjske zore hrvatske Hercegovine”

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice Lipanjskih zora hrvatske Hercegovine i patrona župe sv. Ante sinoć je u Višićima održan kulturno – zabavni program i smotra folklora.
Kod spomenika poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima u Drugom svjetskom ratu i poraću i Domovinskom ratu u Višićima položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule i stradale branitelje.

Vijence su položila i svijeće zapalili izaslanstvo općine Čapljina i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem, izaslanstvo Mjesne zajednice Višići zajedno sa predstavnicima HKUD-a ”Višići” .

Potom su se sudionici preselili na Sportski centar u Višićima, gdje je održana smotra folklora, na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva naše općine i gosti iz Hrvatske.

Nazočnima su se tako sa svojim tradicionalnim nastupima predstavili HKUD ”Višići” Višići, KUD ”Gradina” Polača, HKUD ”Naši korijeni” Bistrik-Žepče, HKUD ”Biloševica” Rasno – Široki Brijeg, HKUD ”Paklarevo” Paklarevo, HKUD ”Rodoč” Rodoč, HKUD ”Hutovo” Hutovo i HKUD ”Drijeva” Gabela.

Druženje i zabavni program se nastavio do kasno u noć.

Đaka city

Najave i promocije

Related news