back to top
34 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Utrka čamaca NERETVOM I KRUPOM KAO NAŠI STARI

U subotu, 18. lipnja u Dračevu u sportskom ozračju započela je manifestacija DANI HERCEGOVAČKOG USTANKA 2017 .

Manifestacija je otvorena u 13h utrkom čamaca NERETVOM I KRUPOM KAO NAŠI STARI. Na startu utrke ispod Kule na Krupi pojavilo se pet čamaca : Vidoje Raič i Stanislav Matić, Pero Jurica i Dario Bulum, Nikola Matić i Ivan Blažević, Matej Prnjić i Kristijan Volarević, Mario Šutalo i Mihael Matuško. Nakon izjednačenog starta do polovice utrke u vodstvu je bio čamac mladih veslača Mateja Prnjića i Kristijana Volarevića, nakon čega do izražaja dolazi iskustvo i izvrsna fizička pripremljenost starog neretvanskog vuka Nikole Matića koji se sa svojim partnerom Ivanom Blaževićem odlučio za ispravnu taktiku veslavši uz sami kraj rijeke Neretve. Tako se partneri u čamcu mjenjaju, a Nikola po treći put zaredom osvaja ovu utrku. Novčanu nagradu od 150 KM pobjednicima je uručio tajnik Udruge „Hercegovac“ Dračevo, Zvonimir Rajič.

Program se nastavlja i večeras, ponedjeljak, 19.6.2017, počinje svetom mimom za žrtve Hercegovačkog ustanka 1875. – 1878. koja će se održati u župnoj crkvi u Dračevu u 18h. Program se nastavlja na kulturnom nacionalnom spomeniku Rt Kula u Dračevu, gdje u 19 h imamo pjesničku večer „MUNJA OD GABELE“, kada se uručuje nagrada „Kula“ rad akademskog kipara Stjepana Skoke, a koju je za prošlu godinu dobila književnica Anita Martinac.

Ove godine u programu sudjeluju, te se za nagradu natječu pjesme Anite Martinac, Pere Pavlovića, Ružice Soldo, Miljenka Stojića, Marine Kljajo, Stanka Krnjića, Srećka Marijanovića, Ljube Krmeka, Joze Jakše, Grge Mikulića, Marija Kneževića, Dušana Muse i Ive Raguža.

Manifestacija završava prigodnim programom kojim Udruga mladih sela Dračevo “Hercegovac” obilježava pet godina svoga djelovanja.

U glazbenom programu nastupa pjevačka sekcija HKUD „Zora „ Gorica – Struge.

Udruga Hercegovac Dracevo

Najave i promocije

Related news