back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Zbog gužve na Doljanima vozačima se savjetuje korištenje drugih prijelaza

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a vozačima se savjetuje da izbjegavaju granični prelaz u Doljanima zbog gužvi.

Proteklog vikenda posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani, tako da svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji iz BiHAMK-a i dalje preporučuju korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na GP Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Iz Bosanskoherceogvačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozačima su savjetovali da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Podsjetili su i da je povodom praznika Ramazanskog bajrama, večeras do ponoći, zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH (FBiH).

Smanjen je obim radova na cestama, ali vozačima se ukazuje pažnja na obavezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije.

vecernji.ba

Najave i promocije

Related news