back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

“Cosa Nostra” u Počitelju

Počitelj,grad koj plijeni pažnju mnogih pa bili oni posjetioci u prolazu ili dio javnog života Bosne I Hercegovine i regiona. Prepoznat ćemo Poćitelj po tradicionalnoj manifestaciji  Trešnjeva nedelja staroj stotinama godina koja se smatra poćetkom ljetne turističke sezone I početkom kulturnih dešavanja u Počitelju.

Nije Počitelj samo Trešnjeva nedelja, počiteljska kula ili kolonija, Počitelj je društvo za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ u čijem se prostoru već godinama održavaju različite kulturne manifestacije poput likovnih izložbi, modnih revija, književnih većeri ili pak pozorišnih predstava. Najnoviji događaj održan u ambijentalnom prostoru MLAZ-a je predstava “Cosa Nostra” u kojoj glavni lik iga poznata bosansko-hercegovačka glumica i profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti Minka Muftić.

“Veoma mi je drago da sam večeras ovdje i da se ova predstava igra ovako ambijentalno što nam je jedno novo iskustvo” istakla je BiH glumica.
“U narednom periodu predstavu ćemo gledati u Sarajevu i nekim manjim BiH gradovima,a onda možda i u inostranstvu”  kazala je Minka.

Glumica Belma Košutić istakla je da joj je zadovoljstvo igrati predstavu ambijentalno, zahvalila se publici na odzivu te je istakla kako se raduje novoj saradnji sa Minkom I novim izazovima koji je čekaju.

Mi im želimo da predstava bude jednako ili još uspješnija, a vas dragi čitaoci pozivamo da pogledate predstavu kada budete u mogućnost.

Tekst: Muamer Zukanović

Najave i promocije

Related news