back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Počela je požarna sezona

Svake godine vatrogasci u Hercegovini imaju pune ruke posla. Čapljinski vatrogasci su već u siječnju imali pune ruke posla. Od 500 intervencija, do sada su imali 406 požara. Najveći broj intervencija očekuje se početkom idućeg mjeseca.

Tijekom cijele godine pripremaju se kako bi mogli odgovoriti i na najveće izazove.

“Već tri godine imamo i na brdu Gradini jednog izviđača koji nagleda grad od 7 do 19 sati. S tog mjesta, on vidi svaki mali dim. Ako ocijeni da bi se dim mogao razbuktati pozove nas i odmah iziđemo na teren,” poručio je čapljinski vatrogasac Nikola Bartulović.

Najčešći uzroci požara su ljudska nepažnja i velike vrućine koje su u Hercegovini prisutne tijekom cijelog ljeta.

“Radimo na prevenciji kroz cijelu godinu. Čak i onda kad je dozvoljeno paljanje vatre, mi nudimo usluge besplatnog izlaska na teren i kontroliramo područje gdje se vatra želi zapaliti. Svake godine povećava se broj ljudi koji nas pozove, ali opet ima onih neodgovornih,” kazao je Mate Jurković, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina.

Dok traje požarna sezona, od 1. lipnja do 1. listopada zabranjeno je svako paljenje vatre na otvorenom prostoru. Ako postoji potreba za tim, potrebno je pozvati vatrogasce na broj 123 kako bi osigurali to područje.

nasatv

Najave i promocije

Related news