back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Za Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH danas je u Počitelju upriličeno službeno fotografiranje djevojaka u nošnjama

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika četvrtu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Revija će se održati u Tomislavgradu, a u starom gradu u Počitelju  upriličeno je službeno fotografiranje svih djevojaka u narodnim nošnjama.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 25 djevojka iz 21 zemlje (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Čile, Italija, Kosovo, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Paragvaj, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska).

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Dobrodošlicu u općinu Čapljina djevojkama je zaželio i načelnik dr. Smiljan Vidić sa suradnicima istaknuvši kako je ovaj projekat hvale vrijedan jer se na ovaj način povezuju Hrvati iz cijeloga svijeta i promiču naše zajedničke kulturne vrijednosti.

Posjeti Počitelju bio je i načelnik Tomislavgrada  Ivan Vukadin koji se također obratio nazočnim i izrazio posebno zadovoljstvo i zahvalu načelniku Vidiću za ustupljen prostor ovog našeg kulturno – povijesnog blaga.

Đaka city

Najave i promocije

Related news