back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

U Strugama i Gorici misnim slavljem i obiteljskim okupljanjima slavi se patron župe sveti Petar i Pavao

U Strugama i Gorici misnim slavljem i obiteljskim okupljanjima slavi se patron župe sveti Petar i Pavao. Ova dva sveca su rimski mučenici i apostolski prvaci, uzidani u temelje rimske Crkve, te su stoga osobito čašćeni. Rimska ih je Crkva oduvijek slavila istoga dana, 29. lipnja, o čemu imamo prvo svjedočanstvo već iz sredine III. st.

župi apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla u Gorici-Strugama, misno slavlje predvodio je Marko Kutleša, župnik Gabela Polja, uz koncelebraciju 5 svećenika. Don Kutleša je u propovijedi govorio o slabostima i vrlinama Petra i Pavla, o njihovim velikim životnim obratima i žrtvi za Kristovu crkvu. Osvrnuo se i na brojne podjele u kršćanstvu, na Crkve koje su se odvojile od Pape, te je na kraju propovijedi pozvao na jedinstvo.

Uz 6 svećenika misi je u Gorici i Strugama nazočilo mnoštvo vjernika, što je posebno razveselilo mjesnog župnika don Dragu Bevandu. Stružani i Goričani nakon svete mise uputili su se svojim domovima, gdje će s obitelji i prijateljima slaviti Petra i Pavla patrone svoje župe.

radio-capljina.com

Najave i promocije

Related news