back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Boćari Čapljine danas će slaviti naslov prvaka

Boćarski klub Čapljina za danas, 7. srpnja, najavio je proslavu prvog seniorskog naslova državnog prvaka nekog od seniorskih klubova iz čapljinske općine. Nekima će zvučati čudno da ova općina sa tako razuđenom sportskom obitelji dobiva svog prvog seniorskog prvaka. Neki će dodati i to u boćanju. Međutim, to je činjenica, a vjerojatno je upravo razuđenost razlogom što u nekom od sportova nije stvoren vrhunski klub. Podsjećamo, prije rata Čapljina je imala daleko najjači klub u Hercegvoini, dok je tadašnji NK Borac uz Leotar i naravno Velež, bio jedini stabilni klub drugoligaškog ranga. U poraću premijerligaši su bili i muški odbojkaški, košarkaški i rukometni klub. Rukometaši su igrali i finale kupa, ali trofeji nisu dolazili, dok se nije posrećilo boćarima.

„Uoči prvenstva nismo razmišljali o prvom mjestu, važno nam je bilo ne biti što se kaže ‘kanta za nabijanje’. Onda su stjecajem okolnosti BK Radišići odustali od natjecanja, a nama su došla četiri njihova renomirana igrača. Tako je počelo, dobili smo doma Neum, pa bivšeg prvaka Buru, izvukli neke gostujuće utakmice minimalnim pobjedama 13:11, što govori o stabilnosti ekipe i sada pripremamo proslavu“, naglašava Vide Krmek voditelj momčadi Čapljine, te govoreći o programu proslave nastavlja:

„U dogovoru sa Boćarskim savezom i načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem, uspjeli smo osigurati revijalnu utakmicu između naše ekipe i kombinirane reprezentacije BiH, te sredstva za tu našu svečanost. Program će početi u 17 sati, prijemom gostiju, a nastaviti se u 18 sati revijalnom utakmicom Čapljina – BiH. Okvirno u 19 sati slijedi završna svečanost, na kojoj očekujemo naše sponzore i podupiratelje, bivše i sadašnje naše članove, prijatelje boćanja iz cijele BiH, te Dalmacije, a očekujemo da će nam se pridružiti i građani Čapljine, u prvom redu umirovljenici uz čiji dom je naš teren“, pojašnjava voditelj Krmek.

„Uspjeh je uspjeh, pa taman i u boćanju“, vajkaju se čapljinske pristaše tzv. velikih sportova, dok boćari spremaju feštu.

D. Musa

Najave i promocije

Related news