back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Nevenko Herceg najpremijer, a Sebija Izetbegović najmenadžer u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nositelj je pozitivnih promjena, a ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je najministar, dok je ambasador Austrije u BiH Martin Pammer najambasador.

Odlučeno je to na izboru najboljih poslovnih ljudi i kompanija na razini jugoistočne i srednje Europe za 2017. godinu održan je danas u Sarajevu u okviru Direkcije europske agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija.

Dodijeljeno je i sedam nagrada za životno djelo. Otišle su u ruke Bogoljuba Karića (DANA HOLDINGS &BK GROUP), Đahida Muratbegovića (Privredno društvo Igman), Snježane Kopruner (GS Tvornica mašina), Strashe Milkovskog (Granit Skopje), Tomislava Antunovića (Kompanija Antunović), Bože Jankovića (Enterijer Janković), Žarka Radulovića (Montenegro Stars Hotel Group).

U kategoriji Super šampioni biznisa dobitnici su Andrej Jovanović (Moji Brendovi), Jozsef Varadi (Wizz Air Holding PLC), Andrzej Zarajczyk (Pol Mot Holding & Ursus), Dr. Youseff Sayed Hasan Ali Al Zalzalah (Petro Link Holding Company) i Janez Škrabec (Riko, Ljubljana).

Na ovogodišnjem izboru za najmenadžera nagradu iz oblasti zdravstva dobila je prof. dr. Sebija Izetbegović i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Kako se navodi u obrazloženju žirija, Sebiji Izetbegović uručuje se nagrada za izuzetno dobro vođenje Kliničkog centra. To je pravi gigant, odnosno najveća zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini, kroz koju dnevno prođe od 10.000 do 12.000 pacijenata. Usluge im pruža 565 ljekara specijalista, 136 ljekara subspecijalista, 74 ljekara na specijalizaciji i čak 1.670 medicinskih sestara i tehničara.

”Ovo je lijep događaj jer se događaju neke lijepe stvari. Ovo je pobjeda dobra protiv zla. Ovu nagradu su dobili svi zaposleni u Kliničkom centru, a ja sam je samo primila”, izjavila je za Faktor Sebija Izetbegović.

Nagradu “Najmenadžer” dobio je Muamer Babajić, vlasnik kompanije Masterwerk GmbH iz Munchena.

Direktor Komornog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović je osvojio nagradu iz oblasti kulture, dok je srbijanska glumica Mirjana Karanović odnijela nagradu za umjetnost.

Dobitnik priznanja “Najmenadžer” bio je direktor N1 za Bosnu i Hercegovinu Amir Zukić. a nagradu za najuspješniju i najbolju televiziju u regiji, kao i prethodne dvije godine, osvojila je televizija N1.

U oblasti novinarstva, nagradu za životno djelo dobio je Omer Karabeg, urednik i novinar na Radiju Slobodna Evropa.

Najbolji sportaš regije je Dragan Džajić.

Nagradu “Najuniverzitet” dobio je Univerzitet John Naisbitt iz Beograda.

Premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg proglašen je za “Najpremijera” 2017. godine u BiH.

Nagrade “Najmenadžer” i “Najkompanija” dodjeljuju se istaknutim pojedincima i tvrtkama koji bilježe izvanredne rezultate u biznisu – kvalitetno poslovanje, povećanje proizvodnje i dobiti, tržišno dokazivanje, primjena novih savremenih tehnologija, investiranje u razvoj, okrenutost ka izvozu, otvaranje novih radnih mjesta, jačanje ukupne konkurentne sposobnosti.

Bljesak.info

Najave i promocije

Related news