11.8 C
Čapljina
Četvrtak, 29 veljače, 2024

Čudo iz Đaka city-a! Božana (17) bacila je Argentinke na koljena

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u noći sa subote na nedjelju priredila je veliko iznenađenje na turniru druge skupine World Grand Prixa što se održava u argentinskom gradu Neuquénu. Nakon više od dva i pol sata borbe Hrvatice su šokirale domaću selekciju 3-2 u setovima (20-25, 30-28, 15-25, 25-22, 16-14).

Uspjeh je tim veći kad se zna da su samo 24 sata ranije, na početku turnira, Hrvatice glatko poražene od Poljske 3-0 u setovima, a protiv sebe imale su i punu dvoranu argentinskih navijača, na tribinama ih je bilo gotovo pet tisuća, piše 24sata.hr.  Odlučivale su nijanse, pogotovo u drugom, četvrtom i petom setu.

Svi oni otišli su u korist izabranica Miroslava Aksentijevića, a najefikasnija hrvatska igračica bila je i – najmlađa. Božana Butigan, 17-godišnja Čapljinka, izborila je čak 18 poena! – Presretna sam jer smo igrale jako dobro kao ekipa od početka do kraja. Bila sam jako uzbuđena zbog silnih ljudi koji su navijali, ali sad se moramo smiriti i usredotočiti na sljedeću utakmicu – rekla je igračica zagrebačke Mladosti i jedna od najmlađih igračica u povijesti hrvatske seniorske vrste.

– Htio bih zahvaliti ovoj sjajnoj publici, jako smo uživali ovdje, ali znam da je bilo teško za Argentinu. Obje ekipe igrale su pod velikim pritiskom i bilo je zaista teško. U nekim trenucima igrali smo na visokom nivou, a ponekad smo radili početničke greške. Servirali smo jako dobro i igrali dobro na mreži.

Bili smo jaki u bloku i obrani, presretan sam zbog ovih djevojaka, zasigurno najmlađih na turniru. Jako sam zadovoljan – kazao je izbornik Aksentijević.

Hrvatska na World Grand Prixu: Rene Sain, Nikolina Božičević, Božana Butigan, Lara Štimac, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Jelena Šunjić, Natalia Tomić, Matea Ćurak, Lara Vukasović, Lucija Mlinar, Katarina Luketić; izbornik: Miroslav Aksentijević.

vecernji.ba

Najave i promocije

Related news