back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Dragan Mandić ponovno predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HN u HNŽ-u

Četvrti Izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana, zajednice podružnica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održan je u Ravnom.

Sabor je počeo intoniranjem “Lijepe naše” te se minutom šutnje odala počast svim poginulim i umrlim dragovoljcima domovinskog rata, piše Večernji list BiH. U radu sabora su sudjelovala 53 zastupnika delegirana od osam općinskih podružnica: Rama, Konjic, Jablanica, Čitluk, Stolac, Čapljina, Neum i Ravno.

Kao gosti su nazočili ministar za pitanja branitelja u vladi Hercegovačko-neretvanske županije Oliver Soldo, predsjednik UDVDR-HVO-HB Nikica Tomić, predsjednik udruge nositelja ratnih odličja HVO-HB Lazar Martinović, predsjednik UDVDR Središnja Bosna Drago Smoljo te kao domaćin načelnik opčine Ravno Andrija Šimunović. Načelnik je u svom obraćanju na samom početku pozdravio sve nazočne zastupnike i goste, poželio uspješan rad sabora.

U izlaganju i pozdravnom govoru ministar Oliver Soldo je posebno apelirao na jedinstvo braniteljskih udruga u okviru koordinacije na svim razinama te nastavak borbe za prava pripadnika HVO-a. Čelnici udruga dragovaljaca Nikica Tomić i Lazar Martinović su u svojim obraćanjima predstavili zastupnicima u kojoj su fazi izrade zakon o udrugama od posebnom društvenog značaja te zakon o pravima razvojačenih branitelja koji bi uskoro usuglašeni trebali ići u parlamentarnu proceduru.

Aktualni predsjednik Dragan Mandić u izvješću o radu u proteklom razdoblju istaknuo je objektivne probleme u radu udruge te najavio aktivnosti u budućem radu. Za predsjednika je ponovno izabran Dragan Mandić, dopredsjednici su Branimir Pavlović, Mirko Matić, Mijo Šarčević i Stojan Šutalo, te su izabrani članovi vijeća, nadzorni odbor i Sud časti.

vecernji.ba

Najave i promocije

Related news