back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

(VIDEO): Oldtimeri u Čapljini

Održan je treći međunarodni skup odltimera u Mostaru. Njih 50ak, prodefilirali su kroz ulice Mostara, Međugorja i Čapljine. Najstariji automobil bio je iz 1938. godine. Zaustavili su promet i plijenili pažnju građana koji su uživali u nevjerojatnim starim primjercima automobilske industrije.

Automobil Ede Kapetanovića iz Sarajeva replika je onog u kojem su se vozili austrijski prijestolonasljednik Franc Ferdinand i njegova žena Sofija kada su ubijeni u atentatu. To je bio i povod za početak Prvog svjetskog rata. Edo ga je napravio prije tri godine povodom 100. godišnjice Sarajevskog atentata. On i njegova žena Alma s njim su stigli i u Hercegovinu

Jedan od najstarijih oldtimera na ovom skupu je i Fiat barilla iz 1949. godine. Deset godina je u vlasništvu Denisa Marušića iz Makarske. Kaže kako je specifičan jer mu se vrata otvaraju ko u ormara.

Neki na svoje limene ljubimce nikada ne bi stavili cijenu, dok su drugi svjesni da je ovo ipak skup hobi te bi svoje auto dali u prave ruke za pravu cijenu.

Ovaj međunarodni skup odltimera koji je pokazao bogatu povijest automobilske industrije iz prošlog stoljeća jedan je od najvećih u BiH. Iako je ovo često skup sport, ljubitelji oktana ipak ne odustaju od ovog hobija. Brižno čuvaju i njeguju svoje ljubimce te se nadaju kako će ovaj međunarodni skup oldtimera postati tradicija.

nasatv.ba

Najave i promocije

Related news