back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Stadion “Perica Pavlović” dobiva 1.000 natkrivenih mjesta

“To ni u Prvoj hrvatskoj ligi neće imati nitko osim Hajduka i nas, u BiH, a to je tribina s 1.000 natkrivenih mjesta”, riječi su s kojima nas je dočekao Lujo Ilić, predsjednik NK GOŠK iz Gabele.

Na nogometnom stadionu “Perica – Pero Pavlović”, zaista je mobilno stanje. Predsjednik Ilić ističe da će željezna konstrukcija za natkriveni dio tribine, biti montirana za dan – dva.

“Imamo obećanje izvođača iz Visokog, da će raditi dan – noć, kako bi ubrzali posao i stvorili preduvjete za pokrivanje tribine. Montaža opreme za svlačionice kreće u četvrtak, 13-og srpnja. Ni to nećemo odugovlačiti, jer je većina materijala tu, predstoji samo ugradnja. Stižemo i ono što mi se činilo da nećemo moći”, ističe predsjednik Ilić od kojeg smo doznali da će u sklopu natkrivenog dijela tribine biti svečana loža kao i posebne kabine za novinare s priključcima na Internet.

“Sve će biti po propisima”, ističe predsjednik Ilić, koji je pun hvale za članove uprave, nogometne zanesenjake, koji volonterski rade obiman posao.

“Svi smo prionuli kao jedan da GOŠK prvu domaću utakmicu, 30-og srpnja protiv Borca, igra na svom stadionu”, podcrtava predsjednik Ilić.

Od novina na stadionu u Gabeli svakako je na prvom mjestu semafor, čije je postavljanje završeno. Teren je kao tepih, ljudi zaduženi za taj dio posla – kažu da takvog travnjaka neće biti na Balkanu.

Uglavnom, na i oko nogometnog stadiona “Perica Pavlović” u Gabeli je svojevrsna mobilizacija, posla je puno, vremena malo, ali nitko ni ne pomišlja da se utakmica prva domaća utakmica neće igrati u Gabeli. Dojam je da su radovi na i oko stadiona dobro došli treneru Slavenu Musi, kojem se nitko ne “miješa” u posao. Umjesto uobičajene prakse da se oko pojačanja i sastava momčadi na pripremnim utakmicama, daju ocjene i procjene, ovoga puta ima i prečih briga.

Podsjećamo, GOŠK je u proteklom pripremnom razdoblju odigrao tri utakmice, dvije protiv Zrinjskog 0:1 i 1:4, te jednu protiv Viteza koja je završena neodlučno. Treća utakmica je danas, 13-og srpnja, protiv Veleža u Mostaru, dok će “lavovi” generalnu provjeru imati protiv Čapljine u nedjelju, 16-og srpnja.

Iz Gabele još jedna zanimljivost, u klubu nitko ne spominje opstanak u Premijer ligi, jednostavno drže to posve logičnim, jer shodno poslovičnom optimizmu i zanesenjaštvu smatraju da GOŠK za stogodišnjicu kluba 2019-te godine i onako mora biti u najvišem rangu!

Tekst i foto: D. Musa

Najave i promocije

Related news