back to top
17.1 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Načelnik Vidić primio priznanje za podršku konferencije o Turističkim potencijalima BiH sa aspekta sigurnosti

Predsjednik sindikata granične policije i predsjednik saveza sindikata policijskih organa u BiH (S.S.P.P. u BiH) Dragan Krvavac, te Predstavnici Sindikata državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i zamjenik predsjednika S.S.P.P. u BiH Danijel Ilić i Edin Kahrimanović zamjenik predsjednika sindikata SIPE i predsjednik skupštine S.S.P.O. u BiH danas su uručili zahvalnicu načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću za podršku međunarodne konferencije u organizaciji Saveza sindikata policijskih organa u BiH.

Svečano uručenje zahvalnice za podršku međunarodne konferencije koja je organizirana u Sarajevu a na temu „Turistički potencijali BiH sa aspekta sigurnosti“ održano je u Uredu načelnika Vidića.

Sublimirajući ciljeve i prioritete konferencije načelnik Vidić je istaknuo kako BiH mora kreirati siguran ambijent, te pokazati da ima kapacitet da uspostavi pravnu državu i vladavinu prava, “jer bez toga nema stranog kapitala, investitora, niti ulaganja”.

U sklopu konferencije u čijem su fokusu bili sigurnost i tueizam održane su i sportske igre sigurnosti gdje je bilo oko 300 sudionika.

capljina.ba

Najave i promocije

Related news