back to top
17.1 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

U povodu 80-te godišnjice rođenja Andrije Ankovića – akciji iz Splita priključili se GOŠK i Torcida Gabela

Svoj obol proslavi 80-og rođendana Andrije Ankovića dali su njegov matični GOŠK, te Torcida Gabela – Čapljina. Podsjećamo, u povodu 80. godine rođenja Andrije Ankovića, legendarnog nogometaša Hajduka i osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1960. godine u Rimu, u organizaciji Hrvatske pošte i HNK Hajduk, izdana je prigodna dopisnica s Ankovićevom fotografijom i kratkom biografijom, te poštanski žig. Prema informaciji Hajduk hr. prigodni žig s likom Andrije Ankovića jedan dan, 15-og srpnja, zamjenjivao je dnevni žig pošte 21101 Split i udaran je na cijelu poštu koja tog dana izlazi iz poštanskog ureda pod navedenim brojem, na adresi Kralja Tomislava 9 u Splitu. Svečana prezentacija dopisnice i žiga održana je u splitskoj pošti. Uz članove obitelji zlatnog olimpijca, nazočili su joj i predstavnici Splitskog kluba olimpijaca, Hrvatske pošte, Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije i splitskog filatelističkog društva, doznali smo od Nikice Pehara predsjednika Upravnog odbora NK GOŠK iz Gabele

Naravno, ni Gabeljani nisu sjedili skrštenih ruku. U krugu stadiona Perica Pavlović, organizirana je mala svečanost, na kojoj su predsjednik Upravnog odbora Pehar ujedno i predsjednik Udruge “Torcida” Gabela, te nogometaš Luka Anković, inače unuk Andrije Ankovića, položili cvijeće na spomen bistu.

“Pravo dan vam kažem nismo precizno ni znali što se sve sprema u povodu obilježavanja 80-og rođendana Andrije Ankovića. Ovih dana zaokupljeni smo uređenjem stadiona i pripremama za Premier ligu, pa smo se odlučili na svoj način obilježiti Ankovićev rođendan. Organizirali smo kraći program i na koncu položili cvijeće na spomen bistu u krugu stadiona”, kazao je predsjednik GOŠK-vog Upravnog odbora Pehar.

D. Musa

Najave i promocije

Related news