back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Sve više zaljubljenika u kanu safari na rijeci Trebižat

Oni koji žele uživati u prirodnim ljepotama koje obiluju florom i faunom i pri tom predahnuti od ljetnih vrućina onda je kanu safari na rijeci Trebižat pravi izbor. Imaju tri rekreacijske ture od 8, 11 i 17 kilometera. S kanuima se može krenuti iz Trebižata, Božijaka i Kravica. Pustolovina završava na Strugama. Ima i nekoliko kupališta gdje se gosti osvježe. Skiper na kanuima Neven Dragičević goste vrlo rado upozna s onim što je on kroz cijelo djetinjstvo otkrivao na ovoj rijeci.

“Pokojni djed Ilija, zvani Ćikir lovio je ribu ovdje na rijeci i ja sam ga pratio u ribolovu. Tako sam proplivao s četiri godine. Cijelo djetinjstvo sam proveo na rijeci Trebižat. Ljudima koji dođu ovdje trudim se otvoriti vrata i rijeke i sela”.

Rijeka Trebižat je jedina rijeka u Europi koja čak devet puta nestaje u tlu i ponovno izvire. Ima devet imena, a naziv Trebižat dominira. S kanu safarijem najbolje se mogu vidjeti i doživjeti njezina bogatstva, šaroliki tjesnaci, slapovi i otoci.

Dobna granica za sudionike safarija gotovo da i ne postoji. Pogodan je kako za one željne relaksacije i stapanja s prirodom tako i za one željne adrenalina.

Neven Dragičević svoje skipersko iskustvo prenijeo je i na sina Luku. Trinaestogodišnji Luka najmlađi je skiper na rijeci Trebižat koji već tri godine uspješno turiste obučava. Iako je rijeka uglavnom mirna, oprema je nužna.

“Potrebna je zaštitna oprema, prsluk i naravno čamac i vesla.” ističe Luka

Ova priroda otvara apetit, te se gosti nakon kanu safarija okupljaju oko stola na ranču obitelji Dragičević.

Turistička ponuda za kanu safarijem proširila se diljem svijeta. Nedavno su kod Nevena bili gosti iz Meksika. Upravo zbog ovakvih zaljubljenika u rijeku i kanu safari, Trebižatom će zasigurno svake godine biti sve više veslača.

Nasatv.ba

Najave i promocije

Related news