back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Zahuktale se pripreme za 19. međunarodni ljetni karneval u Čapljini

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini jedinstvena manifestacija u BiH, održat će se 18. i 19. kolovoza. Ovogodišnji karneval bit će obogaćen nekim novinama, a jedna od značajnijih je Dječji karneval koji će se održati 18. kolovoza, kao svojevrsni uvod u središnju manifestaciju koja će se održati u subotu, 19. kolovoza.

Ima novina i kada je riječ o završnom danu. Po prvi puta središte okupljanja karnevalista bit će hotel “Park” na Karaotoku, odnosno u Parku prirode Hutovo blato. Zagrijavanje će krenuti od 12 sati, predviđena je i vožnja brodicama za one koji požele, kao vid promocije foto safarija. U ambijentu Parka prirode dr. Smiljan Vidić, načelnik općine organizirati će i prijam za predstavnike domaćih i inozemnih karnevalskih skupina, te predstavnike Udruge karnevalskih gradova Europe. Prema tome, karnevalska svita će ove godine u “atak” na čapljinske ulice i trgove, krenuti iz divljine najveće močvare u BiH, pa je za očekivati i posebno nadahnuće sudionika.

Što se tiče sudionika, oko toga više nema brige:

“Naš karneval se već etablirao, postao je poznat i prepoznatljiv, pa se sada karnevalske skupine same javljaju, a naše je da osiguramo prihvat”, sa zadovoljstvom ističe Elena Sesar članica upravnog odbora čapljinskog ljetnog karnevala.

Dio skupina je najavio i već potvrdio dolazak:

“Prijavile su se i dolazak potvrdile dvije karnevalske skupine iz Slovenije, a narednih dana očekujemo i većinu ostalih potvrda. Imamo najavljene grupe iz Italije, Hrvatske, riječko područje koji su također već potvrdili dolazak, pa Crne Gore, Srbije i Makedonije. Nastup su potvrdila i četiri domaća kulturno-umjetnička društva, naravno s karnevalskim koreografijama, uz standardne “Seljačku slogu” iz Trebižata i “Zoru” iz Struga i Gorice, sudjelovati će i društva iz Dretelja i Domanovića, čapljinske mažoretkinje, a prema domaćim skupinama ostajemo otvoreni do zadnjeg dana”, ističe Katja Stojić tajnica Turističke organizacije “Čapljinka” koja je domaćin i organizator karnevala.

Procedura izbora kraljice karnevala ulazi u završnu fazu, a poznato je da će posjetitelje u karnevalskoj noći zabavljati Lana Jurčević.

Tekst i foto: D. Musa

Najave i promocije

Related news