back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Kreće lov na goluba, grlicu i prepelicu

Za novu lovnu sezonu spremaju se članovi LD “Galeb” Čapljina. Naime, prema kalendaru lova za sezonu 2017/2018 sezona započinje lovom na pernatu divljač, odnosno na prepelicu, goluba i grlicu. Lov na prepelicu i grlicu trajat će do kraja godine, odnosno 31-og prosinca, dok će lov na golubove biti otvoren do 27-og siječnja, iduće godine.

Prema kalendaru lova na Dubravskoj visoravni u razdoblju od 6-og kolovoza do 8-og listopada, dozvoljen je lov na goluba i grlicu, ali bez upotrebe pasa. Lovni dani na pernatu divljač su srijeda i nedjelja, te državni praznici.

Valja reći da je u tijeku lov s čeke na divlju svinju uz dozvolu i s registriranih mjesta. Lov je počeo 12-og srpnja, a prema kalendaru trebao bi trajati do 23-eg kolovoza ukoliko se ne ostrjeli dozvoljena kvota od sedam jedinki. U tom razdoblju dozvoljeni za ostrjel isključivo su vepar i nazime. Dozvoljena kvota je sedam jedinki. Kako smo doznali od Pere Zekušića, predsjednika Lovačkog društva “Galeb” Čapljina, do sada su čapljinski lovci ulovili dvije svinje, što znači da se lov nastavlja, vjerojatno sve do 23-eg kolovoza.

Zanimljivo, jedna svinja u krugu čapljinskog lovišta na prometnici Čapljina – Stolac, na lokalitetu Vrhovnik, stradala je od udara automobila.

D. Musa

Najave i promocije

Related news