back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Damir Beća cilj Čapljine – Popraviti prošlosezonsko peto mjesto

Poslije vrlo dobre 2015/2016 i osvojenog četvrtog mjesta, ambicioznije nego ranijih sezona ušla je Čapljina u prošlo prvenstvo. Međutim, slaba jesenska polusezona, mršavih 17 bodova, ozbiljno su zabrinuli upravu kluba iz Bjelava. Kada se nes(p)retnim domaćim porazom od visočke Bosne, startalo u nastavak sezone, ozbiljno se posumnjalo u mogućnost opstanka.

Serija koja je uslijedila, 28 osvojenih bodova u 14 utakmica, donijeli su Čapljincima ne samo spas nego i zavidno peto mjesto. Tako je na kraju prošla sezona ispala podjednako uspješna kao i pretprošla u kojoj su stizale samo pohvale za igru. U vrijeme tog rezultatskog preokreta na klupi Čapljine sjedio je Damir Beća, koji će momčad voditi i u predstojećem prvenstvu. S obzirom da je tijekom ljeta u Bjelavama, bilo poprilično živo, trenera Beću zamolili smo za svojevrsno skeniranje stanja uoči starta:

„Dosta novih igrača, dosta odlazaka, dosta dolazaka, velika prilika za afiromaciju mladih pridošlica koji su nam došli iz Širokog, Zrinjskog i Branitelja. Otišli su nam već afirmirani igrači, dok za ove nove mogu reći da kipte talentom, ali trebaju se dokazati kroz utakmice.

Dobro su radili kroz pripremno razdoblje, iako su vrućine otežavale treniranje, ali u cjelini zadovoljan sam odnosom. U novoj sezoni pokušati ćemo napraviti pomak na ljestvici u odnosu na sad već prošlu sezonu. Bili smo peti, taj pomak za nas bi bilo recimo treće mjesto.“

-Raspored?

-U prvom kolu dolazi Jedinstvo iz Bihaća, jedina ekipa koja je proljetos Bjelave napustila neporažena. Dakle, imamo motiv za pobjedu. O radu Bišćana u pripremnom razdoblju stizale su različite informacije, što nam nije primarno. Moramo u utakmicu ući maksimalno ozbiljno i osvojiti tri boda. Nije bitan raspored, moramo zadržati ozbiljan pristup svakoj utakmici“, kaže Beća koji na upit o pripremnom razdoblju nastavlja:

„Odigrali smo dosta pripremnih utakmica, dali priliku svim igračima da vidimo što možemo očekivati, koliko koji može minutaže podnijeti. Kažem, zadovoljan sam odnosnom igrača prema obvezama, ali pripreme su jedno, prvenstvo nešto sasvim drugo.

-Kandidati za naslov?

-Ima ih dosta – Olimpik, Sloga, Velež, pa Bosna, Zvijezda. Bit će gužva i ove godine.

Čapljina je pripremno razdoblje završila pobjedom na turniru „Zvonko Mikolčević“ u Ruščici kod slavonskog Broda, pobjedom protiv Hrvatskog Dragovoljca u finalu, nakon 2:2 u regularnom dijelu bilo je 7:6 nakon izvođenja

Najave i promocije

Related news