back to top
19 C
Čapljina
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Završen Prvi međunarodni seminar klasične glazbe ARDEA

Sinoć je u prepunoj crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini svečanim koncertom odabranih polaznika završen Prvi međunarodni seminar klasične glazbe ARDEA.

Koncert je započeo u 20 sati i 30 minuta, a polaznici su na klaviru, gitari, čelu i violini izveli najpoznatije skladbe svjetski poznatih skladatelja poput Mozarta, Brahmsa, Beethovena i drugih.

Profesori su kroz osam dana rada sa 50 polaznika seminara odabrali najbolje, a oni su: Ante Prusina, Lana Jurešić i Milena Đurđević na gitari, Ante Slišković, Marta Serdarušić, Ana Dolžan i Jovana Jovanović na violini, Julian Lehmann i Selma Hrenovica na čelu, Mayuko Obuchi, Zerina Šabotić, Maja Đokić i Jihyun Kim na klaviru.

Na kraju seminara profesori su uručili diplome svim sudionicima ovog seminara.

U svom govoru fra Mile Vlašić se zahvalio svima koji su pomogli na bilo koji način da se ovaj seminar održi.

“Sretni smo i ponosi, jer kad je netko prvi onda se to pamti, to se ne zaboravlja. Jedna velika glazbena obitelj je učinila Čapljinu ovih tjedan dana prepoznatljivom”, kazao je fra Mile Vlašić.

Projekt ARDEA sufinanciran je sredstvima programa Europske unija Kreativna Europa i drugih institucija iz BiH, u suradnji s udrugom Sve ostalo je glazba iz BiH i ustanove Gallus.

radio-capljina.com

Najave i promocije

Related news