back to top
29.1 C
Čapljina
Subota, 22 lipnja, 2024

Čapljinac oborio svjetski rekord u vožnji bicikla na zadnjem kotaču

Čapljinac Ibro Basarić oborio je svjetski rekord u vožnji bicikla na zadnjem kotaču na udaljenosti od 100 metara u razdoblju od 12 sekundi i 54 stotinke.

“Rekord je bio 12,74 sekunde sa startom, i postavili smo novo vrijeme od 12,54. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom”, poručio je Basarić.

Priliku da Ibri prvi čestita imao je izbornik nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević koji je mjerio vrijeme iz mjesta na sto metara vožnje bicikla.

“Sretan sam što je naš čovjek i naše dijete oborilo taj rekord. Svaki ovakav uspjeh i iskorak, posebice kad se radi o bh sportisti treba podržati”, poručio je Baždarević koji, kako kaže, nije dvojio kad je dobio poziv za današnji događaj.

Čapljinac Ibro Basarić je i prije obarao svjetski rekord. No, zbog propusta u organizaciji, nije upisano njegovo ime u Guinnessovu knjigu. Danas se pribojavao vjetra, no ipak nije bio prepreka. Ibro Basarić aktivno se biciklizmom bavi već sedam godina. Najduže na jednom točku bez prestanka vozio je 24 kilometra u razdoblju od sat vremena. Za dva mjeseca Basarić na istom mjestu u Mostaru planira oboriti još jedan rekord.

nasatv.ba

Najave i promocije

Related news