back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Privedene dvije osobe zbog izazivanja požara

U policijsku postaju Čapljina i Vatrogasnu postrojbu oko 14 sati građani su prijavili dvije osobe za koje se opravdano sumnja da su podmetnule više požara na području čapljinske općine.

Djelatnici kriminalističke policije Čapljina brzo su ih priveli i u tjeku je kriminalistička obrada nad privedenim osobama.

Inače, na području općine Čapljina jučer je u veom kratkom vremenu izbilo više od 10 požara na lokacijama Šurmanci – Crno Brdo, te Počitelj – Dabrica- Počitelj polje, Modrič, Tasovčići, Nerezi, prema Domanovićima i nadalje na Šuškovo naselje, te u zapadnom dijelu Općine na Jasenicu i Crniće prema Blatu i Vidu RH.

Sve raspoložive snage vatrgoasne postrojbe općineČapljina su stalno na terenu. S obzirom da se radilo o velikom broju požara na različitim mjestima, jakom vjetru i nepristupačnom terenu pojedina požarišta je bilo teško ugasiti tako da su ti prostori još aktivni ali pod kontrolom.

Također, imajući u vidu da je vatra najviše prijetila kućama na području Modriča, Tasovčića i Nereza vatrogasci su najveći dio svojih snaga usmjerili na te lokacije te uz pomoć mjesnog stanovništva obranili obiteljske kuće i poljoprivredna imanja, a eventualne štete nastale su na niskom raslinju i borovoj šumi gdje je teren dosta nepristupačan.

Cijelu noć su vatrogasci proveli na terenu, a i danas nastavljaju. Jučer je također tijekom dana upućen i zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć helikopterskih snaga, međutim zbog velikog broja požara na području države postoji mogućnost angažiranja tek tijekom današnjeg dana.

U zraku je i dron koji s posebnom kamerom prati sve te požare i naravno eventualne podmetače.

Mole se građani za razumijevanje i pomoć, te ukoliko primjete sličnu opasnost da blagovremeno reagiraju na broj 122 i 123.

bljesak.info

Najave i promocije

Related news