back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

VIDEO: Čapljina proslavila 19. međunarodni ljetni karneval

U šarenim kostimima, u kratkim hlačama ili u bikiniju, izmiješani domaćini i turisti usred ljeta već godinama čine nezaboravni šušur pravog čapljinskog ludila. Na ovaj čapljinski, jedini ljetni karneval u BiH, sudionici su došli iz svih krajeva Europe.

Velika međunarodna povorka s oko 500-injak sudionika prošla je kroz grad sve do Trga kralja Tomislava gdje su se grupe predstavile koreografijom. Titulom kraljice karnevala okitila se Martina Jurić iz Čapljine. Tako će Martina u idućih godinu dana predstavljati Čapljinu i Bosnu i Hercegovinu na svim karnevalskim manifestacijama na kojima BiH bude sudjelovala.

Ove godine karneval se održavao dva dana. Prvi dan je bio rezerviran za najmlađe. Oni su sami pravili svoje maske uz pomoć osoblja iz rođendanonice Čapljinko. Sa svojim maskama prodefilirali su kroz gradske ulice te su uživali u nastupu Danijela Bote.

Čapljina je član Udruge karnevalskih gradova Europe još od 1998. godine. Svoj 19. rođendan, Čapljinci kao i svi gosti slavili su dugo u noć uz koncert Lane Jurčević i petominutni spektakularni vatromet.

nasatv

Najave i promocije

Related news