back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

VIDEO: Helikopteri i dalje pomažu u gašenju

Stanje na požarištima u Čapljini i dalje je kritično. Najgore je u samom središtu grada, gdje su ugrožene obiteljske kuće koje se nalaze ispod brda Gradina.

Vatrogasci i mještani proveli su besanu noć braneći kuće od vatre koja je pred sobom progutala gustu borovu šumu i u ranim jutarnjim satima došla tik do kuća.

Od 6:50 sati djeluju i dva helikoptera Oružanih snaga BIH, koji presijecaju požarnu liniju i tako pomažu vatrogascima.

Kritično je i u Dretelju, gdje također djeluje helikopter, koji ispušta vodu na više lokacija, a čiji su se mještani borili sa požarom koji je zahvatio područje nekadašnje vojarne.

Dežurni operativac navodi također da su još aktivni požari na području Modrič-Hotanj i Gradina, općina Čapljina.

Također, još uvijek prijeti požar iz smjera Šurmanaca, prema mjestu Bijakovići, općina Čitluk, požar je i kod mjesta Bačnik, općina Stolac. Nema prijetnje za kuće i stanovništvo, ali se vatra širi nepristupačnim terenom prema Kruševu.

Naši reposrteri s terena oko 10.30 sati su javili kako i dalje gori u Šurmancima, Dretelju i Gradini, gdje požar gase dva helikoptera.

Kako saznajemo u poslijepodnevnim satima na požarište bi trebali stići Eugen Ćubela, v.d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije, te Nevenko Herceg predsjedik Vlade HNŽ-a.

Najave i promocije

Related news