back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

GOŠK i Sarajevu u Gabeli odigrali humanitarnu utakmicu u korist liječenja Slavena Miličevića

U hvale vrijednu akciju – pomoći u liječenju mladog košarkaša Slavena Miličevića prijateljskom utakmicom uključili su se nogometaši GOŠK-a i Sarajeva. Pred oko 300 gledatelja s 2:1 pobjedilo je Sarajevo. Zanimljivo, svi pogodci pali su u prvih dvadesetak minuta. Poveo je GOŠK pogotkom Radeljića u 7-oj minuti, Sarajevo je poravnalo u 20-oj golom Velkovskog, a konačni rezultat utakmice 2:1 za Sarajevo, postavio je Ahmetović u 22-oj minuti.

Iako prijateljska , utakmica je bila žustra i borbena, a treneri obje momčadi Slaven Musa – GOŠK i Husref Musemić – Sarajevo, dali su priliku većem broju igrača. Zanimljivo, u prvoj utakmici za GOŠK stoper Ante Radeljić postigao je pogodak.

U osvrtu na po trčanju i borbenosti vrlo zanimljivu utakmicu Husref Musemić, trener Sarajeva je kazao: „Dobra pripremna utakmica zadovoljan sam pristupom mojih igrača. Prvo poluvrijeme jako kvalitetno, uspjeli smo se vratiti nakon nespremno pripremnog gola iz prekida. Događa nam se to već duže vremena da se primi gol iz prekida, ali što je tu je. Generalno sam zadovoljan, nadam se da će u budućnosti biti još bolje, zahvaljujem GOŠK-u na fer i korektnoj igri, a zatim u osvrtu na pripreme u Čitluku, dodao:

„Bilo je dobro, uspjeli smo nešto uraditi, malo bolje se upoznati. Šteta što nije bilo pet igrača koji su s mladom reprezentacijom, ali ovi što sam imao na raspolaganju radili smo dobro. Nadam se da će igrači iz reprezentacije, vratiti zdravi i uklopiti. Svjestan sam u kakvoj smo situaciji, ali vjerujem u sebe vjerujem u igrače, pa se nadam da ćemo u narednim utakmicama izići iz male krize, pa ćemo vidjeti zašto će to biti dovoljno.“

Zadovoljan je bio i Slaven Musa, trener GOŠK-a: „Utakmica nam je dobro došla, ali još nisam riješio dvojbu tko će u Tuzli zamijeniti Odaka, probali smo dva, tri igrača na toj poziciji, pa će se u naredna tri dana iskristalizirati tko će početi utakmicu. Prošli tjedan zbog viroze i zdravstvenih problema, nije trenirao Ramić, protiv sarajeva je odigrao dvadeset i pet minuta, znači neće protiv Slobode krenuti od prve minute. To su neke stvari na koje smo danas tražili odgovore. Zadovoljan sam i zalaganjem igrača koji su manje igrali do sada, a dobili smo i Radeljića koji je igrao cijelu utakmicu“, kazao je trener Musa, a zatim na opasku da na raspolaganju ima dvadesetak igrača, dodao:

„Konkurencija je dobra, međutim problem je kada na određenim pozicijama imate veći broj sličnih igrača, zbog čega nemate širinu koju svi treneri vole. Tako mi u tom defanzivom bloku imate Odaka, Dodiga, Krtalića, to su slični igrači, Kobiljar, Bošnjak Mišić, su više ofanzivno nastrojeni, tako da mi tu ne možemo naći neki balans. Sigurno je da je dobro što imamo veći broj igrača na tim pozicijama, dobra je konkurencija, a sigurno je da će treninzi isprofilirati najboljih jedanaest.“

Valja reći da su Gabeljani i žitelji okolnih mjesta čapljinske općine, dobrim odzivom i kupnjom ulaznica, unatoč radnom danu, zdušno podržali humanitarnu akciju u prilog Slavenu Miličeviću. Jakov Miličević, Slavenov otac poslije utakmice je kazao:

„Dirnut sam pažnjom ljudi, na tribinama sam vidio ljude koji uopće na prate nogomet, dakle, došli su nas podržati. Hvala GOŠK-u na ovom potezu, hvala Sarajevu što je prihvatilo ponudu za odigravanje utakmice, hvala svima koji su došli. Mogu samo reći da je Slaven veliki borac, do sada je imao osam operacija, nadam se najboljem.“

Nogometno prvenstvo BiH se nastavlja u subotu, GOŠK će igrati u Tuzli protiv Slobode, dok će Sarajevo u sedmom kolu igrati protiv Viteza.

Tekst i foto: D. Musa

Najave i promocije

Related news