back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Općina Čapljina potpisala ugovor sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske o dodjeli sredstava za sufinanciranje cestovne infrastrukture

U prostorijama Hrvatice matice iseljenika danas je održano potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH.

Riječ je o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.
Za 2017.godini potporu je dobilo 88 programa i projekata koji su od posebnog interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini: 30 programa i projekta iz područja kulture, 22 iz područja obrazovanja i znanosti, 14 iz područja zdravstva te 22 programa i projekta iz ostalih područja.

Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske je izrazio uvjerenje kako će potpomognuti projekti i programi polučiti svoj cilj – podizanje kvaliteta života Hrvata u BiH, njihovu dobrobit i prosperitet. I ono što je najvažnije svi će biti realizirani u suradnji s udrugama, zajednicama, značajnim institucijama Hrvata u BiH, sa predstavnicima lokalne i županijske vlasti, što pokazuju da je jedinstvo hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj neupitno. Hrvati u Bosni i Hercegovini jesu i trebaju biti lideri i lokomotiva razvoja cijele zemlje.

Općina Čapljina je jedna od 88 dobitnika sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH. U ime općine Čapljina, ugovor sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske o dodjeli sredstava za sufinanciranje cestovne infrastrukture potpisao je načelnik dr. Smiljan Vidić.
capljina.ba

Najave i promocije

Related news