back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Potpisan aneks ugovora za dodatna sredstva za obnovu škole u Domanovićima

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, dr.sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa i dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, danas su, u sklopu projekta UNDP-a ”Zeleni ekonomski razvitak”, potpisali aneks na Sporazum o sufinanciranju obnove Osnovne škole u Domanovićima.
Vlada će, uz do sada uloženih 200.000 KM osigurati i dodatnih 220.000 KM, što uz sredstva UNDP-a u iznosu od 90.500 KM čini ukupnu vrijednost projekta od 510.500 KM.

”I ovom prigodom izražavam spremnost Vlade da u partnerskom odnosu s UNDP-om nastavimo suradnju na realiziranju ovoga i sličnih projekata kako bismo što više škola i drugih javnih ustanova adekvatno prilagodili potrebama naših građana, te ujedno bili maksimalno uključeni u poboljšanje energetske učinkovitosti i očuvanja okoliša”, kazao je predsjednik Herceg, dodavši kako je obrazovanje i stvaranje boljih uvjeta za obrazovanje u samom vrhu prioriteta rada Vlade.

Načelnik Vidić zahvalio je Vladi na svemu što čini na poboljšanju uvjeta u obrazovanju, ističući primjer srednje škole u Čapljini koja je obnovljena u suradnji s Vladom kroz projekt energetske učinkovitosti.

Nakon potpisivanja Sporazuma, predsjednik Herceg i ministar Hadžović obišli su O.Š. Domanovići.

„Do sada je obnovljena fasada, krov i otvori, a od sredstava koja smo danas osigurali riješit će se grijanje i unutarnje uređenje škole. Vjerujem u to kako ćemo u što skorije vrijeme naći i sredstva za izgradnju nove školske sportske dvorane“, kazao je ministar Hadžović.

Đaka city

Najave i promocije

Related news