back to top
34 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

FOTO: Maturalno putovanje u Španjolsku

Početkom rujna ove godine maturanti Srednje škole Čapljina (gimnazijalci i tehničari – s Neumljanima) krenuli su na maturalno putovanje u Španjolsku. Prvo odredište bilo je Italija gdje su i prenoćili. Sutradan su posjetili Milano, a vrijeme su proveli razgledavajući znamenitosti grada.

Nakon Milana krenuli su put Cannesa te se smjestili u jedan od hotela. Narednog dana, nakon doručka, krenuli su u razgledavanje gradova na Azurnoj obali –  Cannesa i Nice, ostavši zadiviljeni njihovim ljepotama.Također, posjetili su i parfumeriju (mirisnicu) koja ih je očarala raznim mirisima. Istog dana, u poslijepodnevnim satima, put ih je odveo u veličanstvenu Kneževinu Monako.

Tijekom putovanja o njima se, profesionalno i stručno, brinuo vodič Srđan koji ih je proveo kroz Monte Carlo, gradić koji je svojim glamurom sve ostavio bez daha. I nakon predivno provedenog vremena u Monte Carlu krenuli su prema glavnom oderištu Lloret de Maru. Tamo su stigli u jutarnjim satima i nakon dugog čekanja smjestili se u sobe. Nakon kratkog raspremanja svi su žurili na plažu kako bi uživali u kupanju i osvježavajućim koktelima u obližnjem baru. Zabava se, nakon večere, nastavila u diskoteci Tropics. Sljedećeg dana, nakon doručka, novo odredište bila je Barcelona.

U Barceloni su posjetili crkvu Sagrada Familia i park Ciutadella te brdo Montjuic s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Također, imali su priigodu ući na stadion jednog od najvećih klubova danas, Barcelone, ili posjetiti Aquarium. Poslije razgledavanja Barcelone, uživali su u samostalnom istraživanju i upoznavanju Lloret de Mara, a nakon večere na red je došla i zanimljiva zabava u diskoteci koja je svaku večer bila ispunjena učenicima iz raznih krajeva Europe. Šesti dan u Španjolskoj proveli su u obilasku Costa Brave, probali ukusne napitke, a navečer su se zabavljali u discu.

Posljednja noć u discu, koja je tematski osmišljena zabavama i popularnim hitovima, zasigurno će im dugo ostati u sjećanju. Sutradan su se, nakon napuštanja hotela, zaputili prema Italiji. Nezaobilazan dio putovanja bio je i posjet Veroni. Posljednji grad za obilazak je bio Venecija gdje su imali vremena za samostalno razgledavanje grada. Nakon ugodno provedenog vremena u sunčanoj Veneciji, sretni i zadovoljni, krenuli su prema Čapljini u koju su stigli kasno u noć.

Maturanti ovim putem šalju iskrene riječi zahvale svima koji su im omogućili ovo putovanje i onima koji su organizirali krasno životno iskustvo koje će, kako kažu, pamtiti zauvijek.

srednjaskolacapljina.ba

Najave i promocije

Related news