back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Kako je BHRT prevario pobjednike glazbenog natjecanja iz Čapljine

“Sirius” je bend iz Čapljine. Kada su se prijavili na glazbeno natjecanje u programu državne televizije mislili su da surađuju s profesionalcima.

U 11. mjesecu 2015. godine na programu BHRT-a počelo je natjecanje pod nazivom “Bend za 5” u kojem su se za nagrade borili afirmirani i neafirmirani bendovi koji nastupaju u klubovima i ugostiteljskim objektima cijele Bosne i Hercegovine.

Cilj natjecanja bio je da se od postojećih bendova (zahvaljujući stručnom žiriju) izaberu tri najbolja koji će nositi epitet “najbenda” u Bosni i Hercegovini. Na kraju, pobjednik natjecanja bio je bend “Sirius” iz Čapljine, piše Žurnal.info.

Zasluženu nagradu od državne televizije NIKAD nisu dobili.

Prema riječima voditelja i producenta projekta Srđana Petkovića izrečenim javno u finalnoj emisiji, pobjednik natjecanja trebao je da dobije novčanu nagradu, snimanje albuma te snimanje videospota.

Javno obećanje nije ispunjeno. Zašto? Poslali smo službeni upit producentu ove emisije i rukovodstvu BHRT-a. Odgovor je izostao.

U galeriji pogledajte kompletnu prepisku između pjevača benda “Sirius” i producenta emisije „Bend za 5“ Srđana Petkovića, iz koje se vidi da su članovi ovog benda stalno dovođeni u zabludu.

Mi smo  pet puta dolazili u Sarajevo zbog natjecanja što nas je ukupno koštalo oko 1.500 maraka. Međutim, izgubili smo mnogo više, jer smo u tom razdoblju zbog natjecanja morali odbijati nastupe koji bi nam bili plaćeni“, za Žurnal je rekao pjevač grupe Dejan Majstorović.

Opće je poznato da je BHRT u teškoj financijskoj situaciji, međutim to ne može biti razlog za prevaru, pogotovo zbog još jedne poznate stvari, a to je da BHRT posjeduje kapacitete u vidu studija za snimanje, gdje bi pobjednici natjecanja „Bend za 5“ – grupa „Sirius“ – mogli snimiti obećani album i videospot, bez ikakvih troškova za državni javni servis.

Bend “Sirius” iz Čapljine iscrpio je sve druge mogućnosti i uskoro se očekuje da na adresu BHRT-a stigne opomena pred tužbu.

Piše: D.Obrdalj

Najave i promocije

Related news