back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

FOTO: Učenici naše škole na Ljetnoj školi Arduina

Učenici prvog razreda gimnazije i ove su godine sudjelovali u Ljetnoj školi Arduina koju organizira Centar za tehničku kulturu Mostar. Ovo je njihova priča.

Prije točno dva mjeseca započeli smo s predavanjima u Intera tehnološkom parku. Na čelu s pet mentora, bili smo podijeljeni u pet timova. Svaki tim je imao originalno ime, a smišljanje samog imena bila je slobodna mašta nas sudionika. Prije samih predavanja podijelili su nas u tri grupe.

Slušajući predavanja vezana uz način rada Arduino programa, osnove elektrotehnike i osnove programiranja nadogradili smo znanje iz informatike koje smo stekli prethodne godine uz profesoricu Dinu Golužu. Profesorica nas je upoznala sa programom ove ljetne škole i omogućila nam da u vrlo kratkom roku dobijemo dovoljno znanja iz programiranja i same elektrotehnike što je postalo i snažan temelj daljeg nadograđivanja.

Uz pomoć ovih predavanja i radionica oslobodili smo svoju kreativnost te je izrazili kroz pet različitih projekata koje smo zatim i predstavili. Ljetna škola Arduina nama učenicima je omogućila nova prijateljstva, zabavu, korisno provedeno vrijeme i bolji pogled na našu budućnost, kao i nastavak rada za zainteresirane kroz školsku 2017./18. godinu.

Mihaela Blažević, Petra Pehar, Ivan Pažin, Leo Krmek, učenici opće gimnazije

Najave i promocije

Related news